Нова дума

Големи печалби за държавните пощи

18 юли 2019

През първите 6 месеца на тази година държавната група Correos регистрира печалба от 50,8 милиона евро, която е осем пъти по-голяма от печалбата през същия период на 2018 г. – 6,2 милиона евро. Приходите на групата през първото шестмесечие са били 1 милиард и 226,2 милиона евро – с 15,8% повече в сравнение с първите 6 месеца на миналата година. Според ръководството на Correos „добрите резултати“...

[ Още ]

Първата жена генерал в испанските въоръжени сили

Първата жена генерал в испанските въоръжени сили

18 юли 2019

На заседанието си от 14 юли кабинетът утвърди първата в историята на испанските въоръжени сили жена генерал. Полковник Патрисия Ортегаа Гарсия беше повишена в чин след 31 години под пагон. Тя е една от първите жени, които влязоха в армията. Патрисия Ортега е 56-годишна внучка, дъщеря и сестра на военни.

[ Още ]

Намалява се цената на бутилката газ

18 юли 2019

Намалението с 3,04% влезе в сила от 16 юли. Новата цена, включваща данъците, е 12,77 евро – с 0,40 евро по-малко. Министерството на екологичния преход обяви, че тази цена ще бъде валидна за два месеца – до третия вторник на септември, когато ще бъде преразгледана в зависимост от международните котировки.

[ Още ]

За по-строги мерки срещу замърсяването в Мадрид и Барселона

18 юли 2019

Европейката комисия разполага с екипи, които следят за изпълнението на общоевропейските норми за опазване на околната среда и борбата срещу замърсяването на въздуха. Тези „екоинспектори“ поставиха Испания в „чакалнята“, за да решат дали да изправят страната пред Съда на ЕС в Люксембург. Данните, които се изпращат от контролните станции, не са добри, но Брюксел изчаква и изисква да се приложат допълнителни и...

[ Още ]

Кредитните карти revolving отиват в съда

Кредитните карти revolving отиват в съда

18 юли 2019

Типичен случай: човекът работел в компания по поддръжка и много често пътувал из цялата страна. Веднъж му предложили кредитна карта за покриване на разходите, например за бензин, с месечни вноски. Скоро си дал сметка за допусната грешка, но съвестно изплащал вноските. Когато починал, семейството му разбрало, че онази карта (на Citibank, днес Wizink) все още дължала 4000 евро.

[ Още ]