Нова дума

Превръщат „Сантяго Бернабеу“ в склад за лекарства

Превръщат „Сантяго Бернабеу“ в склад за лекарства

26 март 2020

Стадионът на „Реал“ – Мадрид „Сантяго Бернабеу“ ще бъде използван като склад за медикаменти и други продукти от първа необходимост, които ще бъдат дарени от спортни компании и организации по време на епидемията от коронавирус. Това съобщи сайтът на испанския гранд. В информацията се казва, че испанските държавни здравни организации ще разпределят даренията.

[ Още ]

Новини от Испания накратко - 26 март

Новини от Испания накратко - 26 март

26 март 2020

• От днес се затварят всички хотели в Испания (около 20 000 с над 2 милиона легла), освен двадесетината луксозни хотела, в които са обзаведени по няколко етажа за настаняване на по-леко болните, но персоналът на тези хотели е освободен. Изключените се прави за хотелите, в които се настаняват командированите в съответния район медицински кадри, полицаи, граждански гвардейци, военни. • Изтъкнатите испански спортисти и близки приятели Пау Гасол (баскетболист) и Рафа Надал (тенисист) решиха да...

[ Още ]

Испания изпревари Китай по смъртни случаи от COVID-19

Испания изпревари Китай по смъртни случаи от COVID-19

25 март 2020

Испания обяви 738 смъртни случая от коронавируса за последното денонощие, с което те стават общо 3434 и са повече от тези в Китай, който днес съобщи за 4-ма починали от COVID-19 или общо 3281, предадоха световните агенции. Страната отбелязва най-резкия скок на смъртните случи от началото на инфекцията, след като през последното денонощие те нараснаха с повече от 27%. Общо 47 610 испански граждани са тествани положително за COVID-19, като през последните 24 часа бяха потвърдени 7937 нови случая, което постави рекорд за новоинфектираните в цялата страна и представлява ръст с 20% в сравнение с вчерашната актуализация на данните.

[ Още ]

Над 900 нарушители на карантината са задържани в Испания

Над 900 нарушители на карантината са задържани в Испания

24 март 2020

Повече от 900 души са задържани в Испания след въвеждането на строги карантинни мерки във връзка с коронавирусната епидемия на 14 март. Били са издадени над 100 000 предупреждения, заяви вътрешният министър Фернандо Гранде Марласка. „До днес са извършени 926 задържания и са издадени 102 000 предупреждения за неспазване на закона и за неадекватно поведение“, каза той по време на онлайн пресконференция.

[ Още ]

Испания ще удължи извънредното положение с 15 дни

Испания ще удължи извънредното положение с 15 дни

22 март 2020

Испанският премиер Педро Санчес ще поиска от Конгреса на депутатите да одобри удължаване на извънредното положение в страната с още 15 дни. По този начин рестриктивните мерки ще продължат до 11 април. Информацията е от среща с видеоконферентна връзка между Санчес и лидерите на испанските автономни области. Очаква се мярката да бъде одобрена. Това означава, че блокадата в страната ще продължи и през цялата Страстна седмица преди католическия Великден, който е на 12 април.

[ Още ]