Нова дума

Отраслите с най-високите и с най-ниските заплати

15 декември 2016

В Испания има 17,4 милиона работещи. Последните данни на Данъчната агенция показват, че разликата в заплащането им непрестанно се увеличава. Само за една година заплащането на работещите в най-добре платения сектор е станало 6 пъти по-голямо в сравнение с най-лошо платените.

[ Още ]

Испански работодатели търсят ягодоберачки

1 декември 2016

600 кандидати за бране на ягоди търси испански кооператив на производители, съобщи Агенцията по заетостта. Срокът за кандидатстване на желаещите да се възползват от офертата българи е 10 януари 2017 г. Работодателите предлагат брутна заплата в размер на 40,15 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и Данък общ доход нетното възнаграждение е 38,70 € на ден. В края на месеца се удържат и социалните осигуровки. Разходите за път до Испания са за сметка на кандидата, като стойността на билета се...

[ Още ]

Жените, които чистят хотелски стаи за по 2 евро

1 декември 2016

Те чистят хотелски стаи и апартаменти, но са едни от най-засегнатите от трудовата несигурност в туристическия сектор. Камериерките страдат от работните условия, за които тези дни говореше разпалено бизнесменът Антонио Каталан – собственик на групата AC. За положението им алармират от доста време профсъюзите и асоциацията Las Kellys (тя се роди в социалните мрежи през 2014 година, а официално беше представена на национално ниво с манифест на 11 октомври тази година...

[ Още ]

Ще класифицират безработни според профила им

17 ноември 2016

Със закъснение и под натиска на Брюксел, Министерството на заетостта е възложило изработването на електронен инструмент, който ще дава конкретна „диагноза“ за всеки безработен и ще позволи да се измерват възможностите за бързо намиране на работа. Според получените резултати ще се уточняват най-търсените и нужни професионални профили за постигане на по-голям ефект, т.е., бързо намиране на подходяща работа.

[ Още ]

Ако искаш да намериш работа, не търси офертите

Ако искаш да намериш работа, не търси офертите

22 септември 2016

Жителите на Испания не знаят как да търсят работа. Системата изпращане на автобиографии (CV) до различни компании и чакане на отговора на някоя от тях отдавна не е ефективна. Въпреки това хората, особено висшистите, продължават да вършат същото, което правеха преди 20 години. Според специалистите ключът за желаната трудова врата е в изграждането на една добра мрежа от контакти и чрез нея да се достигне до предприятието, което ни интересува.

[ Още ]