Нова дума

Убиха българин в метростанция в Мадрид

Убиха българин в метростанция в Мадрид

4 декември 2018

54-годишен българин бе убит вчера в метростанция Moncloa. Според източници от полицията около 15.00 ч. жертвата – Валентин С., се изчаквала по ескалатора, спорейки с друг мъж. След това двамата започнали да се бият, българинът получил няколко удара и паднал на земята, а предполагаемият извършител избягал. По-късно агентите от отдел „Убийства“ и от...

[ Още ]

Загубени са безвъзвратно 42 милиарда евро

29 ноември 2018

В своя отчет за загубите от кризата Централната банка (Banco de España) сочи, че 42 милиарда и 17 милиона евро от парите, които бяха дадени за „спасяването“ на испанските финансови институции, никога няма да бъдат възстановени. Досега банките са върнали едва 4 милиарда и 477 милиона евро, а други 9 милиарда и 857 милиона...

[ Още ]

Започват да връщат взетия данък за майчинските

29 ноември 2018

Данъчната агенция е обменила данни с държавното Социално осигуряване и вече е готова да върне „в най-кратък срок“ надвзетия Данък общ доход за сумите, отпуснати при отпуск по майчинство. Както е известно, в началото на октомври Върховният съд определи, че тези пари, давани от Социалното осигуряване, са освободени от ДОД.

[ Още ]

Разведените, но с нов партньор, нямат право на семейното жилище

29 ноември 2018

Миналата седмица Върховният съд постанови, че разведени родители – баща или майка – нямат право да живеят в семейното жилище, обща собственост, заедно с децата, ако имат нов, траен партньор. При такова положение родителят, независимо дали е мъжът или жената, губи правото да ползва дома с новия си партньор и трябва да го напусне.

[ Още ]

Ново споразумение за autónomos

29 ноември 2018

След няколко седмици на преговори изглежда, че Министерството на труда и представителите на асоциациите на autónomos са се споразумели с колко да се увеличат вноските за самостоятелно заети лица през 2019 година.

[ Още ]