Нова дума

Аржентина национализира компанията на Repsol

Аржентина национализира компанията на Repsol

20 април 2012

Президентът на Аржентина обяви в понеделник, че ще поиска от парламента на страната да национализира 51% от водещата енергийна компания YPF. Експроприацията предизвика незабавни предупреждения от търговски партньори на страната, че подобни действия заплашват властите в Буенос Айрес с икономическа изолация, съобщи Reuters.

[ Още ]

Българин - най-добър млад парламентарист от Европа

23 март 2012

Българският ученик Светослав Костов спечели състезание за най-добър млад парламентарист от Европа, състояло се в Рим. Младият българин беше сред учениците от различни европейски страни, участвали в Европейски парламентарен дебат, в който по традиция младежи се въплъщават в ролите на евродепутати и защитават определена тема.

[ Още ]

Холандия обяви условията си към България за Шенген

16 март 2012

Холандия смекчи позицията си за българското членство в Шенген. Този позитивен сигнал прозвуча от обширната пресконференция на холандския посланик в София Карел ван Кестерен.

[ Още ]

По френските пътища задължително е да имате мобилен дрегер

По френските пътища задължително е да имате мобилен дрегер

8 март 2012

На 1 март френското правителство прие решение, с което задължава всеки шофьор, използващ пътищата й, да има в автомобила си мобилен дрегер, с който да може сам да установи дали не е прекалил с пиенето.

[ Още ]

Гърците работят 40% по-дълго от германците

1 март 2012

През тази седмица в Гърция ще има нови съкращения след одобрената помощ от ЕС на стойност 130 милиарда евро, напомня Би Би Си. Статистиката обаче показва, че икономическото състояние на страната не се дължи на мързел - напротив, гръцкият работник има дълго работно време.

[ Още ]