Нова дума

Портативните дрегери – задължителни във Франция

Портативните дрегери – задължителни във Франция

29 юни 2012

От 1 юли всички шофьори, движещи се на територията на Франция, са задължени да притежават мобилен дрегер. Целта е да се повиши самоконтролът.

[ Още ]

В люлката на нашата журналистика

В люлката на нашата журналистика

25 май 2012

„Българските медии, където и да са по света, помагат на хората да обърнат внимание на духовните ценности”, заяви софийският кмет Йорданка Фандъкова при откриването на Осмата световна среща на българските медии в Букурещ...

[ Още ]

Аржентина национализира компанията на Repsol

Аржентина национализира компанията на Repsol

20 април 2012

Президентът на Аржентина обяви в понеделник, че ще поиска от парламента на страната да национализира 51% от водещата енергийна компания YPF. Експроприацията предизвика незабавни предупреждения от търговски партньори на страната, че подобни действия заплашват властите в Буенос Айрес с икономическа изолация, съобщи Reuters.

[ Още ]

Българин - най-добър млад парламентарист от Европа

23 март 2012

Българският ученик Светослав Костов спечели състезание за най-добър млад парламентарист от Европа, състояло се в Рим. Младият българин беше сред учениците от различни европейски страни, участвали в Европейски парламентарен дебат, в който по традиция младежи се въплъщават в ролите на евродепутати и защитават определена тема.

[ Още ]

Холандия обяви условията си към България за Шенген

16 март 2012

Холандия смекчи позицията си за българското членство в Шенген. Този позитивен сигнал прозвуча от обширната пресконференция на холандския посланик в София Карел ван Кестерен.

[ Още ]