Нова дума

Разбиха схема за пране на пари в Австралия

23 януари 2014

Мащабна операция срещу пране на пари е проведена в Австралия, като в рамките й са конфискувани наркотици, пари и активи на стойност над половин милиард долара. Според местните власти това е най-успешната акция за последните 12 месеца. Тя е осъществена от специална работна група с кодовото име Eligo и със съдействието на международните органи за борба с наркотиците.

[ Още ]

Агенцията по труда в Германия обвини политиците в демонизиране на българи и румънци

9 януари 2014

Агенцията по труда в Германия обвини политиците в популизъм и излишно драматизиране на проблема с очакваната имиграция на българи и румънци в страната. Всеки втори от имигрантите от тези две държави е с много добро образование, посочиха експертите, цитирани от БНР. Дебатите около очакваната масова имиграция...

[ Още ]

Англия срещу българи и румънци

28 ноември 2013

Британският премиер обяви промени в правилата, предвиждащи новопристигналите имигранти да не могат да претендират за помощи при безработица в първите три месеца от пребиваването си. Той заяви, че планира също да ограничи на шест месеца изплащането на тези помощи, ако имигрантите не могат да докажат, че имат реални шансове да си намерят работа.

[ Още ]

880 000 души в ЕС работят в робски условия

14 октомври 2013

880 хиляди души в ЕС работят в робски условия, съобщи немското списание „Шпигел". Според доклад на Европейския парламент над 800 хиляди граждани на съюза работят като трудови роби. Сред тях 25 % са експлоатирани сексуално. Печалбата от експлоатацията на хора всяка година възлиза на 25 милиарда евро. Трафикът на човешки и животински органи от своя страна...

[ Още ]

Отново лотария „зелена карта” за САЩ

3 октомври 2013

До 2 ноември на https://www.dvlottery.state.gov/ продължава подаването на електронни формуляри за лотарията „зелена карта” по Програмата за разнообразяване на имигрантския поток в САЩ за 2015 г.

[ Още ]