Нова дума

Будим „тревога” в Ротердам

25 октомври 2012

Няколко хиляди българи годишно са регистрирани за различни престъпления в холандския град Ротердам, заяви в интервю за „Хоризонт” на БНР кметът на града Ахмед Абуталеб. Той бе на посещение в София заедно с общинска делегация, в която бе включен и началникът на полицията на Ротердам. Кметът заяви, че има тревожна тенденция за нарастване на този брой...

[ Още ]

Внимавайте с алкохола!

Внимавайте с алкохола!

27 септември 2012

Oт началото на септември над 20 души починаха в Чехия и Полша след консумация на отровни напитки, а мнозина се борят за живота си. Не приемайте напитки с повече от 20 градуса алкохол, произведени в Чехия, съветва испанската организация FACUA.

[ Още ]

Измами с работа в Швеция

18 юли 2012

Заради зачестили случаи на подведени български граждани, които пътуват за Швеция с обещания за работа като берачи на горски плодове, Министерството на външните работи публикува препоръки за заинтересованите от сезонна работа в Швеция.

[ Още ]

Портативните дрегери – задължителни във Франция

Портативните дрегери – задължителни във Франция

29 юни 2012

От 1 юли всички шофьори, движещи се на територията на Франция, са задължени да притежават мобилен дрегер. Целта е да се повиши самоконтролът.

[ Още ]

В люлката на нашата журналистика

В люлката на нашата журналистика

25 май 2012

„Българските медии, където и да са по света, помагат на хората да обърнат внимание на духовните ценности”, заяви софийският кмет Йорданка Фандъкова при откриването на Осмата световна среща на българските медии в Букурещ...

[ Още ]