Нова дума

По френските пътища задължително е да имате мобилен дрегер

По френските пътища задължително е да имате мобилен дрегер

8 март 2012

На 1 март френското правителство прие решение, с което задължава всеки шофьор, използващ пътищата й, да има в автомобила си мобилен дрегер, с който да може сам да установи дали не е прекалил с пиенето.

[ Още ]

Гърците работят 40% по-дълго от германците

1 март 2012

През тази седмица в Гърция ще има нови съкращения след одобрената помощ от ЕС на стойност 130 милиарда евро, напомня Би Би Си. Статистиката обаче показва, че икономическото състояние на страната не се дължи на мързел - напротив, гръцкият работник има дълго работно време.

[ Още ]

Реакции по повод холандския сайт срещу източноевропейци

16 февруари 2012

Крайнодясната холандска Партия на свободата разкри сайт, в който се събират сигнали срещу граждани на Централна и Източна Европа: “Изгубихте ли си работата заради българин, румънец или поляк? Пишете ни”. “Сайтът е на Партията на свободата, а не на правителството”, оправда се холандският премиер Марк Рюте. “Затова кабинетът няма да заеме позиция по въпроса.” Партията на свободата подкрепя дясноцентристкото правителство на Марк Рюте и има 24 от 150 депутати в холандския парламент.

[ Още ]

Расте популярността на Дилма Русеф

Расте популярността на Дилма Русеф

26 януари 2012

Популярността на Дилма Русеф - първата жена президент на Бразилия, достигна рекордно ниво след една година управление - по-висока от тази на всички нейни предшественици, сред които и Луис Инасиу Лула да Силва, сочи публикувано проучване на института ДатаФоля.

[ Още ]

Съдбата на италианския “Титаник”

Съдбата на италианския “Титаник”

19 януари 2012

290-метровият кораб “Коста Конкордия” с над 4200 пътници и екипаж се удари на 13 януари в скали, заседна и се наклони в пристанищната зона на остров Джилио. Зрелищното корабокрушение на круизния лайнер край бреговете на Тоскана е не само катастрофа за собствениците на съда, но може да нанесе и по-мащабни щети на сектора, който отчита бурен растеж през последните 40 години.

[ Още ]