Нова дума

„Нова дума“ отново сред участниците в Световната среща на българските медии

„Нова дума“ отново сред участниците в Световната среща на българските медии

12 ноември 2015

За 11 пореден път вестникът на българите в Испания „Нова дума“ бе участник в Световната среща на българските медии, организирана от БТА и АБМС, която се проведе от 4 до 8 ноември. Домакин на форума, събрал над 150 журналисти от България и света, също така и държавници, политици, дипломати, представители на бизнеса, интелектуалци, медийни експерти, значими обществени фигури, бе гръцката столица Атина. Единайсетата световна среща на българските медии се осъществява с подкрепата на "ЧЕЗ България", "Кока-Кола България", "ЕКО България", "Мтел", "Eurobank Ergasias", "Пощенска банка", "Аурубис България", "Вайс Профил", "София Мед".

[ Още ]

Кандидатстваме за „Зелена карта“ за САЩ до 3 ноември

Кандидатстваме за „Зелена карта“ за САЩ до 3 ноември

15 октомври 2015

Държавният департамент на САЩ обяви началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2017 г., позната също като лотарията за „зелена карта“.

[ Още ]

ЕС иска поименни билети за международните влакове

3 септември 2015

Въвеждането на поименни билети по високоскоростните влакове в Европа договориха министрите на транспорта и на вътрешните работи на девет страни на извънредна среща в Париж. Тя бе в отговор на опита за атентат, извършен от мароканец във влака Амстердам-Париж. Министрите на Германия, Белгия, Холандия, Испания, Италия, Франция, Великобритания, Люксембург и Швейцария поискаха от експерти да кажат как може да се унифицират жп билетите. Поименните билети ще се издават...

[ Още ]

Вторият пилот умишлено е свалил самолета

Вторият пилот умишлено е свалил самолета

26 март 2015

Вторият пилот е инициирал падането на самолета на „Джърмънуинг“ във Френските Алпи. Това съобщи прокуратурата в Марсилия, като добави, че действията на втория пилот са били преднамерени, съобщи AFP, цитиран от Фокус. По данни на прокуратурата...

[ Още ]

Версията "самоубийство" - водеща в разследването на авиокатастрофата

Версията "самоубийство" - водеща в разследването на авиокатастрофата

26 март 2015

Големината на отломките от самолетната катастрофа, станала във вторник във Френските Алпи, сочи, че самолетът не се е взривил във въздуха, пише The New York Times. Координаторът на спасителните екипи на мястото на катастрофата заяви, че повечето от отломките са малки, а най-голямата открита част от самолета е с размерите на автомобилна врата. По думите на директора на френското Бюро за разследване и анализи Реми Жути, дребните отломки са типични за сблъсъци с голяма скорост. Френските власти посочват, че самолетът вероятно се е разпаднал на парчета, след като се е ударил в планинския склон, а не се е взривил във въздуха.

[ Още ]