Нова дума

Кандидатстваме за „зелена карта“ до 7 ноември

zoom Кандидатстваме за „зелена карта“ до 7 ноември

6 октомври 2016

Държавният департамент на САЩ обяви началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2018 г., позната също като лотарията за „зелена карта“. Електронните формуляри за регистрация се подават до обяд на 7 ноември 2016 г.

По време на периода за регистрация, който започна на 4 октомври, кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV за участие в програмата единствено на адрес www.dvlottery.state.gov. Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата.

Важна промяна, която е въведена от тази година, е, че участниците трябва да изпратят скорошна снимка, направена през последните шест месеца. Заявки за участие, които са със снимката от последното издание на програмата (DV-2017), ще бъдат дисквалифицирани.

Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр за участие в програмата. Ако обаче сте изтеглен и кандидатствате за виза, трябва да платите всички необходими такси по време на интервюто и подаването на молба за виза директно на касата в американското посолство или консулство.

Желателно е кандидатите за участие в лотарията да подготвят сами електронния формуляр за участие без услугите на „визов консултант”, „визов посредник” или друг помощник, който предлага съдействието си. Ако някой Ви помага, трябва да присъствате по време на попълването на формуляра, за да отговорите правилно на въпросите и да запазите уникалния номер за потвърждаване на регистрацията Ви. Изключително важно е да запазите страницата за потвърждение и номера за потвърждение на регистрацията Ви. Без тази информация няма да можете да влезете в системата, откъдето ще се осведомите за статуса на Вашата молба. Бъдете предпазливи, ако някой Ви предложи да запази тази информация вместо Вас. Също така, трябва да имате достъп до електронната си поща, която сте посочили в електронния формуляр E-DV.

След като подадете попълнения формуляр, ще се появи електронно потвърждение, което съдържа името на кандидата и уникалния номер за потвърждение. Отпечатайте това потвърждение за Ваша информация.

Изключително важно е да запазят този номер до 30 септември 2018 г. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в програмата DV-2018.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: