Нова дума

„Подари усмивка на Вики”

„Подари усмивка на Вики”

13 декември 2012

Мили приятели! Винаги съм вярвала и вярвам, че българите сме силна нация! И че нашата сила е в единението. Когато сме заедно и насочим всички наши усилия – постигаме добри резултати.

Свикнали сме по Коледа да очакваме чудеса. И те наистина стават! Защото именно по Коледа сме по-добри и отваряме душите и сърцата си. И хората отсреща правят същото, а когато има толкова много добро, тогава чудесата ни карат да вярваме в КОЛЕДНАТА ПРИКАЗКА! Не е необходимо обаче да чакаме Коледа, може да си направим чудото още днес... Вярвате ли ми?

Искам да ви призова да се присъедините към поредната акция на телевизионното предаване „Облаче ле бяло”. Да участвате в едно добро дело, което замислихме заедно с Българския младежки клуб „Актив” и предаването „Час по България” по ТВ СКАТ.

Неведнъж съм споделяла, че младежите от „Актив” са моя гордост! През последните години те измислиха и осъществиха много проекти и инициативи, благодарение на които наши българчета в Одеса събудиха в себе си силния български дух и укрепиха националното си самосъзнание. Една от тях е лъчезарната Виктория Русева от село Виноградное. Тя е част от отбора „Люти чушки” на Бесарабската лига КВН (Клуб на веселите и находчивите – състезание по хумор). През миналия сезон на КВН този отбор зае второ място. Тази година Българският КВН в Одеса продължи. Вече се проведе втората игра от четвъртфинала. „Люти чушки” участват отново. Но този път – без Виктория Русева. В края на септември тази година Вики пресича една от одеските улици на зелено, но неочаквано я връхлита кола. Момичето е прието в болница с много тежки травми и счупвания. Дълги дни и седмици лекари се борят за живота й...

И ето, вече два месеца Вики успешно се бори с последствията от катастрофата. Нейните приятели организираха събиране на средства, лечението не е евтино, но все пак нашите българи там успяват да се мобилизират и да покажат, че Вики не е сама!

И ние от „Облаче ле бяло” и „Час по България” искаме да й помогнем, но не с пари, а като й подарим КОЛЕДНА ПРИКАЗКА. Приканваме всеки от вас да изпрати на Виктория Русева една коледна картичка на адрес:

УКРАЙНА/UKRAINA

Одеска област, Болградски район

с. Виноградное

„ПОДАРИ УСМИВКА НА ВИКИ”

Не е необходимо да пишете нищо повече на пощенския плик, нито дори името на момичето. (От пощата във Виноградное също ще съдействат, като съберат всички картички и ги занесат на Вики точно в навечерието на Коледа.)

Напишете искрени думи, дайте й кураж да продължи. Вярвам, че макар и да не се познавате, вашите топли коледни пожелания ще й вдъхнат сигурност и вяра в себе си.

И чудото ще стане. Ще го направим НИЕ С ВАС ЗАЕДНО!

 

Ваша,

Райна Манджукова

автор и водещ на предаването „Облаче ле бяло” (СКАТ)

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: