Нова дума

Англия срещу българи и румънци

28 ноември 2013

Британският премиер обяви промени в правилата, предвиждащи новопристигналите имигранти да не могат да претендират за помощи при безработица в първите три месеца от пребиваването си. Той заяви, че планира също да ограничи на шест месеца изплащането на тези помощи, ако имигрантите не могат да докажат, че имат реални шансове да си намерят работа.

"Никакви статистически данни не показват рязко увеличаване на броя на българските имигранти във Великобритания. Напротив, наблюдаваните тенденции във Великобритания са истински проблем за нас, защото те излизат извън европейските рамки", заяви Вигенин.

Министърът каза още, че е много разтревожен от водената от няколко месеца кампания срещу свободното придвижване на хора и по-специално на български граждани. "Ние сме разтревожени от факта, че британското правителство се поддава на тази пропаганда и взема в отговор мерки, част от които според нас са откровено дискриминационни", заяви още външният министър.

Предложенията на Камерън бяха разкритикувани вчера и от Европейската комисия. Еврокомисарят по заетостта Ласло Андор обвини британския премиер, че реакцията му е "прекомерна и злонамерена".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: