Нова дума

„Нова дума” участва в юбилейното издание на медийната среща

„Нова дума” участва в юбилейното издание на медийната среща

13 ноември 2014

„Родолюбие в глобалния свят” бе темата на Десетата световна среща на българските медии, която събра журналисти от България и от чужбина от 19 до 23 октомври в София, Босилеград и Цариброд. Продължаваме традициите да отиваме там, където има сериозни български общности и медии и където можем да помогнем, отбеляза генералният директор на Българската телеграфна агенция (БТА) Максим Минчев.

[ Още ]

Нов ред за наследяване на емигрантите

2 октомври 2014

Начинът, по който се наследяват имоти на граждани на ЕС, живели и работили в друга държава от общността, се променя напълно от 17 август догодина. Тогава влиза в сила нов европейски регламент, стана ясно на семинар, организиран от Нотариалната камара. Сега според българския Закон за наследството, ако български гражданин, който живее и работи в Испания например, почине там и е оставил имот в България, наследниците на имота се определят по българския закон.

[ Още ]

Кметът на Енгера отново посети Хасково

Кметът на Енгера отново посети Хасково

18 септември 2014

„Искам да благодаря на град Хасково за неговата гостоприемност. Представихме Енгера и Испания на международната среща „Act Together”. Развълнуван съм от топлото посрещане в този красив град, родно място на много enguerinos.” Това написа кметът на испанския град Сантяго Аревало в личния си профил във Фейсбук, след официалното си посещение в България. Хасково и Eнгера са побратимени градове, като споразумението бе подписано на 9 септември 2008 година.

[ Още ]

Парите от работещите зад граница отново са повече от чуждестранните инвестиции

18 септември 2014

На фона на спадащите чужди инвестиции, работещите в чужбина българи продължават да осигуряват приток на свежи пари в България, показват последните данни на БНБ. 75,5 млн. евро през юли са изпратили на близки и роднини живеещите зад граница. За сравнение през същия месец в страната...

[ Още ]

Подкрепят облекченията за дълговременните безработни

18 септември 2014

Двата най-големи профсъюза CC.OO. и UGT подкрепиха предложението на новото ръководство на Социалистическата партия за разширяване на помощите...

[ Още ]