Нова дума

Пенсионираме се у нас, без да прекъсваме работа

20 март 2014

Социалният министър Хасан Адемов е внесъл на заседание на МС в началото на тази година становище на България, според което изискването за прекъсване на работа преди пенсия е нелогично. Българите вече ще могат да се пенсионират, без да прекъсват работа дори за ден, съобщи в. „24 часа”. Сега навършилите години и стаж за пенсия трябва поне за ден да спрат работата и осигуряването си, за да могат да подадат документи в Националния осигурителен институт, независимо че отговарят на всички условия на закона за придобиване право на пенсия.

[ Още ]

В класацията „Европейско дърво на годината 2014”да гласуваме за Стария бряст в Сливен

В класацията „Европейско дърво на годината 2014”да гласуваме за Стария бряст в Сливен

20 февруари 2014

До 28 февруари продължава гласуването в класацията „Европейско дърво на годината 2014”, в която участва...

[ Още ]

1.6 млн. българи мизерстват

23 януари 2014

Близо 80% от домакинствата у нас живеят с общ доход на човек под необходимия за издръжка. Издръжката на живот е нараснала с над 46% за 7 години от влизането ни в ЕС. За този период тя е поскъпнала от 384 лв. на близо 565 лв. на лице, изчисли КНСБ. Така на четиричленно домакинство в момента са необходими месечно около 2260 лв.

[ Още ]

Заявление за пенсия – и по интернет

23 януари 2014

От 1 април безработните ще могат да подават заявление за обезщетение в НОИ, без да представят документ, че са се регистрирали в бюрото по труда, съобщи в. „Труд”. Осигурителният институт ще получава по интернет информация...

[ Още ]

Парламентарната комисия прие изборния кодекс

17 януари 2014

Проектът за нов Изборен кодекс, предложен от левицата, беше одобрен на първо четене с гласовете на БСП, ДПС и "Атака". Предложението на ГЕРБ беше отхвърлено.

[ Още ]