Нова дума

Подкрепят облекченията за дълговременните безработни

18 септември 2014

Двата най-големи профсъюза CC.OO. и UGT подкрепиха предложението на новото ръководство на Социалистическата партия за разширяване на помощите...

[ Още ]

Представители на Камарата на испанската промишленост и търговията в България посетиха БТПП

Представители на Камарата на испанската промишленост и търговията в България посетиха БТПП

6 август 2014

Председателят на Камарата на испанската промишленост и търговията в България Алберт Марко и главният секретар на организацията Галя Гривишки обсъдиха с председателя на БТПП Цветан Симеонов възможностите за съвместно сътрудничество в подкрепа на испанските фирми, работещи в България, както и за българските компании, осъществяващи бизнес в Испания.

[ Още ]

Търсят пловдивчани, доказали се в чужбина

18 юли 2014

Академично издателство „ТАЛАНТ” към Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (http://www.uard.bg) - Пловдив, си е поставило амбициозната задача да състави и издаде сборник със заглавие „БЕЛЕЖИТИ ПЛОВДИВЧАНИ”. В книгата ще има специален раздел за доказали се в чужбина пловдивчани, за които в родината ни се знае по-малко; за личности, които прославят България по света. Ето и част от текста на поканата от ректората: „Мотивите ни да предприемем такава активност са продиктувани от желанието да дадем повече гласност и да засвидетелстваме уважение и почит към делото на онези личности, които са отдали живота си за развитието и просперитета...

[ Още ]

Работещите в чужбина българи изпратиха у нас рекордна сума пари

Работещите в чужбина българи изпратиха у нас рекордна сума пари

15 юли 2014

Рекордна сума пари са изпратили през май българите, работещи в чужбина, показват последните данни на БНБ. Според тях трансферите към близките и роднините им у нас възлизат на 85,2 млн. евро, което е най-високата сума от началото на годината досега. Това прави по 2,7 млн. евро средно на ден. Общо за първите пет месеца на годината българите зад граница са изпратили 369,3 млн. евро. В сравнение със същия период на миналата година трансферите са нараснали с едва 300 хил. евро. Със сигурност сумата, която работещите в чужбина са пратили у нас, е доста по-голяма от отчитаната от БНБ, тъй като в нея не се включват донесените пари на ръка, както и тези, получени чрез системите за парични преводи.

[ Още ]

Съпричастност от чужбина за пострадалите при наводненията в България

Съпричастност от чужбина за пострадалите при наводненията в България

20 юни 2014

Щетите от стихийното бедствие във Варна, Добрич и Велико Търново, което отне живота на най-малко 11 души, сред които и деца, разруши домове и къщи, отнесе автомобили, все още се изясняват. Хората в региона обаче имат нужда не само от подкрепа, но и от материална помощ. Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България“ организираха акции за събиране на средства. Открита е банкова сметка, по която може да се получават дарения и от чужбина.

[ Още ]