Нова дума

България вече не води всички негативни класации

26 декември 2013

България вече не води всички негативни класации и се наблюдава скъсяване на дистанцията между нас и други европейски страни, това сочат данните от последното издание на Европейското социално изследване (EuropeanSocialSurvey.org), проведено в над 30 страни в Европа. България обаче продължава да е най-бедната страна в ЕС, продължаваме да сме общество на ниско доверие и да сме най-масово неудовлетворени от живота си.

[ Още ]

Българският акт за раждане - на три езика

13 декември 2013

Актовете за раждане вече ще са на три езика. От 18 декември общините ще са длъжни да ги издават на български, английски и френски. Същото ще важи и за брачните свидетелства и удостоверенията за смърт. Документите ще са валидни в 23 държави...

[ Още ]

2 милиона евро глоба за българи постанови съд във Валенсия

13 декември 2013

Български съпрузи бяха осъдени в Испания на по 6 години и 1 ден затвор и глоби по 1 милион евро за трафик на 29 килограма хероин. С решение на Окръжния съд в двамата ще излежат присъдите си у нас. „И двете решения са изцяло потвърдени от Апелативния съд в Бургас”, съобщиха сливенски магистрати. Наказанията за Нели Р. и Иван Й., и двамата от Сливен, както и за други трафиканти, сред които още...

[ Още ]

Забраната за пушене у нас остава

12 декември 2013

Депутатите отхвърлиха двата проекта за либерализиране на пушенето на обществени места и отпадане на някои ограничения след три часа дебати. Първо бе отхвърлен законопроекта, внесен от Волен Сидеров. Гласуваха 188 народни представители, от които 64 – „за”, 107 – „против”, а 17 – „въздържал се”. След това депутатите отхвърлиха законопроекта на Спас Панчев от Коалиция за България. Гласуваха 190 народни представители, от които 76 – „за”, 106 – „против”, а 8 се въздържаха.

[ Още ]

Kак да спасим имуществото си от съдия-изпълнител

Kак да спасим имуществото си от съдия-изпълнител

12 декември 2013

Длъжници са измислили нов хитър начин как да спасят ценни вещи от съдия-изпълнители. Това разкрива Павел Кърлев, секретар на Федерацията на потребителите. Длъжниците с просрочени сметки съм парното или други монополисти се изхитряват, като правят нотариално заверен опис на любими вещи, обявявайки, че лицето Х е техен близък, им ги е дал на отговорно пазене.

[ Още ]