Нова дума

Информация, която лекува, чрез д-р Константинов

Информация, която лекува, чрез д-р Константинов

19 март 2015

Здравейте, уважаема редакция на „Нова дума”! Пиша тези редове в знак на благодарност към вас, че успявате да правите издавания от вас вестник не само интересен, но и много полезен за нас – неговите читатели. В него понякога научаваме много полезни и жизнено важни новини за нашето здраве, за хора, които могат да ни помогнат в трудни моменти, да ни насочат по правилния път.

[ Още ]

Българка призовава да подпишем петиция в защита на Центъра за психично здраве в Juslibol (Сарагоса)

19 март 2015

Здравейте! Казвам се Йоанна Кирилова Тошева-Чупева. Пиша ви от Сарагоса. Работя вече около 15 години в психиатричния сектор на здравеопазването както в България, така и тук. Обръщам се към вас с молба да разпространите информацията за една петиция. Събираме подписка в www.change.org под название No a la privatización de la gestión de la Unidad Rehabilitadora de Media Estancia...

[ Още ]

Благодарност

5 март 2015

Когато някой се бори за живота ти, не можеш да намериш точните думи да изразиш благодарността си, а когато това правят много хора, е още по-трудно. Дори не знам от къде да започна? От страшната диагноза ли, с която един път се справих и сега – за втори път – обръща живота ми наопаки, или от скоростта, с която се задвижват нещата и не знам какво ще се случи от тук нататък? Часовникът на живота ми върти на забавен ход и осъмвам с мисълта: „Ще ме бъде ли, няма ли да ме бъде?”… Идва отговорът.

[ Още ]

Какво е интерната?

27 ноември 2014

Здравейте! Може ли някой да коментира интерната какво е? Затвор или наказание от Бога? Имам 10 години vida laboral, от 2013 г. съм без работа. Регистрирана по всички офиси и всеки ден минаваща и чакаща за оферта. Интервюта, „Ще ви се обадим!”… Никой не се обажда с „ДА” или „Не”. И така, на 21.06.2014 г. ми се обаждат спешно за интерна от Cáritas. Отивам на адреса, за условия не се говори, работата – сравнително добре за мен – грижи за señora, и аз щастлива. Но… какво се оказа?

[ Още ]

За здравеопазването в Испания и България

За здравеопазването в Испания и България

13 ноември 2014

Искам да споделя с вас мнението си за отношението на лекарите в България и тези в Испания. От август насам дъщеря ми Валентина, която е почти на 2 годинки, прави астматични пристъпи. В България през септември месец почти не можеше да диша, в 1 часа през нощта отидохме в детско отделение и ни казаха, че трябвало да отидем първо в спешен кабинет – не при тях, но изчакахме педиатърът, който бе на смяна...

[ Още ]