Нова дума

Благодарност

5 март 2015

Когато някой се бори за живота ти, не можеш да намериш точните думи да изразиш благодарността си, а когато това правят много хора, е още по-трудно. Дори не знам от къде да започна? От страшната диагноза ли, с която един път се справих и сега – за втори път – обръща живота ми наопаки, или от скоростта, с която се задвижват нещата и не знам какво ще се случи от тук нататък? Часовникът на живота ми върти на забавен ход и осъмвам с мисълта: „Ще ме бъде ли, няма ли да ме бъде?”… Идва отговорът.

[ Още ]

Какво е интерната?

27 ноември 2014

Здравейте! Може ли някой да коментира интерната какво е? Затвор или наказание от Бога? Имам 10 години vida laboral, от 2013 г. съм без работа. Регистрирана по всички офиси и всеки ден минаваща и чакаща за оферта. Интервюта, „Ще ви се обадим!”… Никой не се обажда с „ДА” или „Не”. И така, на 21.06.2014 г. ми се обаждат спешно за интерна от Cáritas. Отивам на адреса, за условия не се говори, работата – сравнително добре за мен – грижи за señora, и аз щастлива. Но… какво се оказа?

[ Още ]

За здравеопазването в Испания и България

За здравеопазването в Испания и България

13 ноември 2014

Искам да споделя с вас мнението си за отношението на лекарите в България и тези в Испания. От август насам дъщеря ми Валентина, която е почти на 2 годинки, прави астматични пристъпи. В България през септември месец почти не можеше да диша, в 1 часа през нощта отидохме в детско отделение и ни казаха, че трябвало да отидем първо в спешен кабинет – не при тях, но изчакахме педиатърът, който бе на смяна...

[ Още ]

Отворено писмо

30 октомври 2014

До канцлера на Германия Ангела Меркел Уважаема г-жо Меркел, Казвам се Станислав Маринов и съм от Голец. Обръщам се към Вас като родолюбец и гражданин на ЕС. Тази година, благодарение на Сергей Станишев...

[ Още ]

Внимавайте при кого наемате стая

6 август 2014

Здравейте, читатели на чудесния вестник, който ни дава възможност да се информираме за всичко. Искам да споделя с вас наши проблеми и вашите читатели да ги имат предвид при наемане на квартира. Имахме подадена обява във вестника, че търсим стая, и ни се обади жена, която ни покани. Беше много мила.

[ Още ]