Нова дума

Да помогнем на двегодишната Бети

Да помогнем на двегодишната Бети

12 юни 2014

Обръщаме се към Вас в качеството Ви на добросърдечни хора, обръщаме се към Вас в името на една благородна кауза – да помогнем на Бети да пребори левкемията. С болка и страх в сърцата си пишем тези редове. Надеждата - само тя ни крепи в тези трудни, тежки дни. Бети се нуждае от финансова подкрепа, за да защити правото си на живот. Тя е родом от град Кюстендил и е едно мило, малко детенце, само на 2 годинки и 2 месеца.

[ Още ]

Призив към моите сънародници в Испания

12 юни 2014

Мили сънародници, моля за вашата помощ! Настойник съм на четирите ми внучета, с които живеем в Испания, но в момента едва свързваме двата края. Снаха ми ни напусна още в България – отиде в Кипър и се ожени за пакистанец. Със сина ми нямат граждански брак, но той призна децата. Сега живее в Кюстендил, наркоман е и се дрогира венозно! Грижа се за четирите му деца, после съдът ги настани при нас – дядо и баба. Имам права на настойник и попечител.

[ Още ]

Да спасим българският Стоунхендж

Да спасим българският Стоунхендж

17 април 2014

Здравейте! Казвам се Радостина Георгиева и, както можете да предположите, съм българка, живееща в Испания. Поводът да се обърна към вас е нуждата от помощ за спасяването на един исторически паметник в България, а именно – кромлеха край с. Старо Железаре. Наричан още българският Стоунхендж, това е един древен мегалит, който българските власти с неописуемото си нехайство са оставили на произвола на съдбата. Открит през 2002 г. от археолога Георги Китов, той е втората подобна находка на територията на България след кромлеха в Долни Главанак. Съставен е от 24 каменни стълба (менхири), поставени в кръг с диаметър 6,5-7 метра.

[ Още ]

Зов за помощ - да помогнем на 22-годишната Симона

3 април 2014

Здравейте, скъпа редакция! Пиша ви, защото сте гласът на България тук в странство. Вярвам, че за пореден път чрез страниците на вестника ще помогнете на един млад човек. Едно момиче на 22 години с ужасната диагноза – множествена склероза. Това дете (аз имам дъщеря на 21 г.) е дъщеря на наши дългогодишни приятели от София. Когато разбрах за състоянието й, първата мисъл бе да ви пиша. Така се надявам, че много българи...

[ Още ]

Зов за помощ от Барселона – да подкрепим една самотна майка и болното й дете

28 март 2014

Новосформирана група във Фейсбук – „Да помогнем на Цвети и Деян” се е заела със задачата да помогне на една млада българка, която се грижи сама за двете си деца, едно от които е с тежко заболяване. Българската общност в Барселона вече събра сумата от 620 евро, с която подпомогнаха майката. Семейството се нуждае от средства, тъй като докато Деян е на химиотерапия, Цвети не може да мисли за работа.

[ Още ]