Нова дума

Мисли ли някой за това дете?

Мисли ли някой за това дете?

17 октомври 2013

Здравейте!\r\nКазвам се Анелия Недялкова Георгиева, на 34 г., от гр. Хасково. Пиша ви с надеждата да получа помощ или съвет за решаването на моя проблем.\r\nПрез 2004 г. дойдох с родителите си в Испания, за да работим. В началото на 2005 г. се запознах с А.С.и това бе началото на нашата връзка. Той е известен фризьор и има собствен фризьорски салон в село Антея, провинция Валенсия. През първата година от връзката ни аз живях с родителите си на квартира, а през втората – в къщата на неговите родители (в отделна стая), като плащах част от сметките.

[ Още ]

Моят опит да преборя кризата

27 юни 2013

Здравейте, скъпа редакция, и привет на всички читатели на вестник „Нова дума”! Винаги чета вестника и все намирам нещо ново и интересно. Хубаво е, че го има. Искам да споделя нещо, което да стигне до всички читатели. Всички ни е засегнала кризата малко или много, но все някак си се опитваме да я преборим. Просто времената се менят и трябва да свикваме с новостите. Няма да е както преди. За мен е предизвикателство.

[ Още ]

Признателност към служителите в Посолството в Мадрид

13 юни 2013

Здравейте! Пиша ви с молба да отразите една достойна постъпка в екстремно неприятна ситуация, която ми се случи на 6 април 2013 г. в Мадрид. Изпращам ви писмото, което внесох в деловодството на МВнР. Считам, че на фона на всички неприятности, които се случват в нашето общество, подобни прояви биха ни дали повече вяра в добрината на хората и в нашето бъдеще. Чрез публичността им ще можем да стимулираме повече българи да постъпват като Човеци. Случката е описана и в началото на моя пътепис за Перу на сайта http://www.offroad-bulgaria.com. Поздрави, Станислав Бояджиев

[ Още ]

Участвайте в месец на розата във Варна

Участвайте в месец на розата във Варна

2 май 2013

Здравейте, приятели! Навярно много са българите, които си обичат роден край и родина, но поради други обстоятелства са някъде далеч от нея. Поклон пред всеки от нас – който има какво да каже и покаже от малката, но красива България. Имам идея всеки от нас, където и да е по света...

[ Още ]

Честити празници от България

7 март 2013

Здравейте, мили приятели от вестник Нова Дума! Поздрави от България! Честити да са на Вас и на всички български чеда в Испания, нашите български мартенски празници! Месецът на Баба Марта, месецът на Свободата , месецът и на жената - събрала ги е съдбата, както в популярната реклама - три в едно.

[ Още ]