Нова дума

Какво е интерната?

27 ноември 2014

Здравейте!

Може ли някой да коментира интерната какво е? Затвор или наказание от Бога?

Имам 10 години vida laboral, от 2013 г. съм без работа. Регистрирана по всички офиси и всеки ден минаваща и чакаща за оферта. Интервюта, „Ще ви се обадим!”… Никой не се обажда с „ДА” или „Не”.

И така, на 21.06.2014 г. ми се обаждат спешно за интерна от Cáritas. Отивам на адреса, за условия не се говори, работата – сравнително добре за мен – грижи за señora, и аз щастлива. Но… какво се оказа? Преди мен поне 5-6 домашни помощници са се отказали, и се замислих.

И се прояви яснотата, че señora-та е откачена, тя не говори, а крещи, не трябва да се задават въпроси, не трябва да имам почивка, на запитване: „Това дъщерята ли е?”, получих крясък: „Питай нея!”. И реших да мълча и да се усмихвам, но това вероятно от съседите се усети и някой евентуално я пита: „Защо ругаеш тази жена, тя се грижи за теб?”. Това я вбесява. Реших – като мине 17 часа следобед се обаждам на синовете й и излизам. А тя ме изпраща на вратата: „Не се връщай!” и започва да вика.

На 8-ми септември навършвам 65 г., живот и здраве, но от Seguridad Social ми отговориха, че тогава ще се пенсионирам, но това означава ли дали до тогава да работя, защото не споменават за година, че се увеличават по един месец.

Объркана съм, не знам какво да правя! Снахите всеки ден ме питат „Как си?”…

Поздрави!

Станка

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: