Нова дума

Искам да получа шанс за нормален живот и да отгледам детето си

Искам да получа шанс за нормален живот и да отгледам детето си

3 март 2016

Здравейте, драга редакция! Миналата година попаднах на една публикация във Вашия вестник от 2013 г. със заглавие „Животоспасяваща солидарност в действие”. В нея разказвате за помощта, която един млад българин – Александър Цолов, е получил от сънародници от групата Ayúdame a Vivir, с координатор Райна Петкова.

[ Още ]

Да живееш без болка

Да живееш без болка

4 февруари 2016

Излизам пред читателите на в. „Нова дума“, които ме познават от българския магазин на c/ Columbia, 16 в Мадрид, до църквата, за да потвърдя правотата на една древна мисъл, която гласи: „Няма нищо случайно на този свят!“. В началото на месец декември миналата година „случайно“ бях в магазина и пак „случайно“ се сдобих с...

[ Още ]

Томбола с награди в Мадрид

Томбола с награди в Мадрид

21 януари 2016

Николай Вълканов спечели голямата награда в томболата на магазин Alimentación Bulgaria-Rumanía на c/ Gutenberg, 5 в Мадрид (m. Menendez Pelayo), която бе теглена на 8 януари. Мъжът си тръгна с 28-инчов LED телевизор.

[ Още ]

НАЙ-ХУБАВИЯТ ПОЗДРАВ

24 декември 2015

Здравейте, мили приятели от вестник "Нова дума"! Поздрави от България и от д-р Димчо и Цвета Труфчеви! Вече почти 5 години, откакто сме далеч от Испания и от честите ни срещи с вас на страниците на вестника. Пет години на непрестанна борба за оцеляване в една страна, която е невероятно хубава, и в една държава, която е невероятно лоша.

[ Още ]

Добра новина – изчезналата Красимира се свърза с близките си

6 август 2015

В редакцията получихме следната информация от Боряна Христова: „Наскоро имаше съобщение във в. "Нова дума", че се издирва приятелката ми Красимира Дакова.

[ Още ]