Нова дума

Измамени от обява за апартамент под наем

12 май 2016

Уважаема редакция, пиша ви с надеждата моят горчив опит да послужи за пример на вашите читатели и да се предпазят от грешките, които допуснах аз. Става дума за следното: с мъжа ми решихме да си сменим квартирата и започнахме да търсим апартамент в Мадрид в няколко сайта.

[ Още ]

Какви права имам?

28 април 2016

Здравейте! Искам да споделя с вас и ако е възможно, да разясните какви права имам. Мисля, че има и други с моя проблем, и е добре да знаят как да реагират. В Испания съм от 2002 г. от 2005 г. имам документи и първи трудов договор, постоянен, като limpieza в офис. От 2007 г. до 21.09.2015 г. (датата на подаване на документите за пенсиониране) работих във фабрика. В България имам 26 години и 2 месеца трудов стаж, в Испания имам 10 години, 6 месеца и 24 дни. Подадох документите едновременно за тук и за България.

[ Още ]

Победата на Христос

Победата на Христос

28 април 2016

В продължение на цялата Страстна седмица, която започва от Връбница и свършва в навечерието на Великден, Църквата ни прави съпричастни с предстоящата среща на Господ Иисус Христос със смъртта. През тази седмица, наречена Страстна, ни се припомнят страданията Господни – и физически, и духовни, – които той понася заради човешкия род.

[ Още ]

Подаряват книги за вярата

Подаряват книги за вярата

31 март 2016

Здравейте, драга редакция на в. „Нова дума“! Благодарим, че ви има и можем отново чрез вас да се обърнем към всички наши сънародници. Пишем ви от Българска евангелска църква (Хетафе). Този път поводът е един от най-светлите християнски празници – Възкресение Христово. Бог да благослови целия ви екип и всички ваши читатели, и нека си спомним за жертвата на кръста на нашия Господ Исус Христос.

[ Още ]

По пътя на едно обезщетение след 14-часово закъснение на полет от Мадрид до София

По пътя на едно обезщетение след 14-часово закъснение на полет от Мадрид до София

31 март 2016

По повод един закъснял полет от Мадрид до София, за който писахме в сайта ни, получихме писмо от наша читателка: Полетът FB472 от Мадрид до София на 13.08.2015 г. на България Ер претърпя закъснение от близо 14 часа. Съгласно Правата на пътуващите със самолет при закъснение от повече от 3 часа на пътниците се полага обезщетение...

[ Още ]