Нова дума

Да гласуваме за дърво на годината

21 февруари 2013

Здравейте, скъпи сънародници! Казвам се Стефан Стефанов и съм човекът номинирал дърветата, спечелили конкурса „Дърво с корен” 2013 – България и които в момента представят България в конкурса „ДЪРВО НА ЕВРОПА 2013” на адрес wwww.treeoftheyear.org, в който се състезаваме с дървета – национални победители от Ирландия, Чехия, Полша, Словакия и Унгария.

[ Още ]

Празници в Малага

Празници в Малага

10 януари 2013

Отмина още една година – изпълнена с радости и неволи, с успехи и сбъднати (и не чак толкова) надежди. За някой щастлива, за други – изпълнена със загуби, – и нейният край се зададе и отново събра всички ни на най-хубавия празник: Рождество Христово. Да благодарим и да размислим: случайно ли е, че ни има – отново всички около трапезата и стават ли Чудеса в нощта на Рождеството.

[ Още ]

Отново ти подарявам сърцето си!

Отново ти подарявам сърцето си!

6 декември 2012

Годината e 1972-а. Романтичното ceлцe Трескавец в Североизточна България, което зимата e обгърнала c красивата си белота. Упътил съм се към това отдалечено от родния ми край място по покана на моя братовчедка, която е учителка в местното училище. В уречения ден и час се озовавам пред учителската стая, отварям вратата и съвсем интуитивно… виждам нея!

[ Още ]

Поздрав далечен от лудите в Наречен

1 ноември 2012

Мила редакция, на фона на кризата някой може да каже, че написаното е глупост, но аз стриктно изпълнявам желанието на приятелката ми Петето Божилова, която каза следното: „Знаеш, че идва рожденият ми ден. Не желая подаръци, но те моля да ми напишеш нещо, на което да се посмея от сърце. Направи го за мен, моля те!” Дано съм успяла поне да я усмихна! Елена

[ Още ]

Търсете си правата

18 октомври 2012

Здравейте, драга редакция! Пиша това писмо, за да разкажа историята си и да споделя опита в защита на правата ми като работник, макар и само за 6 месеца. Убеден съм, че всеки трябва да си търси правата. След 10 месеца престой в Испания почти се бях убедил колко е трудно и тук да се намери работа, ако не те препоръча някой.

[ Още ]