Нова дума

Участвайте в месец на розата във Варна

Участвайте в месец на розата във Варна

2 май 2013

Здравейте, приятели! Навярно много са българите, които си обичат роден край и родина, но поради други обстоятелства са някъде далеч от нея. Поклон пред всеки от нас – който има какво да каже и покаже от малката, но красива България. Имам идея всеки от нас, където и да е по света...

[ Още ]

Честити празници от България

7 март 2013

Здравейте, мили приятели от вестник Нова Дума! Поздрави от България! Честити да са на Вас и на всички български чеда в Испания, нашите български мартенски празници! Месецът на Баба Марта, месецът на Свободата , месецът и на жената - събрала ги е съдбата, както в популярната реклама - три в едно.

[ Още ]

Да гласуваме за дърво на годината

21 февруари 2013

Здравейте, скъпи сънародници! Казвам се Стефан Стефанов и съм човекът номинирал дърветата, спечелили конкурса „Дърво с корен” 2013 – България и които в момента представят България в конкурса „ДЪРВО НА ЕВРОПА 2013” на адрес wwww.treeoftheyear.org, в който се състезаваме с дървета – национални победители от Ирландия, Чехия, Полша, Словакия и Унгария.

[ Още ]

Празници в Малага

Празници в Малага

10 януари 2013

Отмина още една година – изпълнена с радости и неволи, с успехи и сбъднати (и не чак толкова) надежди. За някой щастлива, за други – изпълнена със загуби, – и нейният край се зададе и отново събра всички ни на най-хубавия празник: Рождество Христово. Да благодарим и да размислим: случайно ли е, че ни има – отново всички около трапезата и стават ли Чудеса в нощта на Рождеството.

[ Още ]

Отново ти подарявам сърцето си!

Отново ти подарявам сърцето си!

6 декември 2012

Годината e 1972-а. Романтичното ceлцe Трескавец в Североизточна България, което зимата e обгърнала c красивата си белота. Упътил съм се към това отдалечено от родния ми край място по покана на моя братовчедка, която е учителка в местното училище. В уречения ден и час се озовавам пред учителската стая, отварям вратата и съвсем интуитивно… виждам нея!

[ Още ]