Нова дума

Стокхолмски синдром

6 август 2014

Пояснявам за хората, които не знаят: „Медицински термин, породен от криминален случай, при който отвлечено и после многократно изнасилвано момиче неосъзнато се влюбва в своя изнасилвач”. Не си мислете, че напомням за моментите през турското робство, когато многократно са отвличани и изнасилвани нашите девойки.

[ Още ]

Музиката и аз

Музиката и аз

10 юли 2014

В момента, в който отидох и видях стаята от обявата, доста се учудих. Не може да бъде… В едно село, където ние живее нито един българин, попадам на място, пълно със спомени, свързани с България?!? Две момчета търсеха трети човек за апартамент под наем. Имаха карта, на която ми показаха, че би им харесало да посетят моята страна; на едно перде – закачена мартеничка; един кавал, на който едно от момчетата – като разбра откъде съм – изсвири копаницата като истински виртуоз. Слушайки ритмите, с които...

[ Още ]

Злополучно завръщане от България с една нискотарифна авиокомпания

Злополучно завръщане от България с една нискотарифна авиокомпания

26 юни 2014

С нашия – мога да го нарека – прекрасен вестник „Нова дума” съм от самото начало на издаването, за което изказвам своята огромна благодарност към редакцията на вестника, както и към г-н Сапарев и към г-жа Пощакова. Всички вие, които ни запознавате с много новости и правите животът ни по-лек – БЛАГОДАРЯ! Искам да споделя с вас това, което ми се случи през миналата 2013 г...

[ Още ]

Да помогнем на двегодишната Бети

Да помогнем на двегодишната Бети

12 юни 2014

Обръщаме се към Вас в качеството Ви на добросърдечни хора, обръщаме се към Вас в името на една благородна кауза – да помогнем на Бети да пребори левкемията. С болка и страх в сърцата си пишем тези редове. Надеждата - само тя ни крепи в тези трудни, тежки дни. Бети се нуждае от финансова подкрепа, за да защити правото си на живот. Тя е родом от град Кюстендил и е едно мило, малко детенце, само на 2 годинки и 2 месеца.

[ Още ]

Призив към моите сънародници в Испания

12 юни 2014

Мили сънародници, моля за вашата помощ! Настойник съм на четирите ми внучета, с които живеем в Испания, но в момента едва свързваме двата края. Снаха ми ни напусна още в България – отиде в Кипър и се ожени за пакистанец. Със сина ми нямат граждански брак, но той призна децата. Сега живее в Кюстендил, наркоман е и се дрогира венозно! Грижа се за четирите му деца, после съдът ги настани при нас – дядо и баба. Имам права на настойник и попечител.

[ Още ]