Нова дума

Внимавайте при кого наемате стая

6 август 2014

Здравейте, читатели на чудесния вестник, който ни дава възможност да се информираме за всичко. Искам да споделя с вас наши проблеми и вашите читатели да ги имат предвид при наемане на квартира.

Имахме подадена обява във вестника, че търсим стая, и ни се обади жена, която ни покани. Беше много мила. Каза, че живее сама, а знаете, че всеки предпочита да живее с по-малко хора. Квартирата ни беше удобна, близо до m. Plaza Elíptica.

Приехме, но още на първата седмица разбрахме, че това не е така. Тя си има испански възрастен приятел, който почти живее там, но не съществува в разделянето на разходите. Естествено е да попиташ, защото всички тук сме дошли за парче хляб. Отговорът беше, че той е гост и за нас не съществува.

Така започнаха търканията, защото той не само, че съществува, но се държи като хазяин. По-важното е, че започнаха да ни представят всеки месец фактури за разходи. Всеки знае, че фактурите идват на 2 месеца. За да не се видят датите, ги снимаше на телефона си само „recibos-a” долу и въз основа на това ти иска парите. Оспорихме това, казахме й, че не можем да плащаме „снимки” на фактури. Тогава ни взе ключа за пощенската кутия с претекст, че испанските хазяи си го искали. Глупости. Това беше, за да не виждаме истинските фактури.

Съпругът ми е болен човек, астматик, едвам диша и това не я притесни в действията й.

Пиша ви това, за да знаете, че все още съществуват хора, които лъжат и мамят по квартирите. Ние мислехме, че това е отживелица. Жената има съпруг и внуци. Как ли тези хора възпитават децата и внуците, за да бъдат честни почтени хора?

Благодаря ви! Надявам се да съм била полезна на някои от вас!

 

С уважение: Николаева

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: