Нова дума

Поздрав далечен от лудите в Наречен

1 ноември 2012

Мила редакция, на фона на кризата някой може да каже, че написаното е глупост, но аз стриктно изпълнявам желанието на приятелката ми Петето Божилова, която каза следното: „Знаеш, че идва рожденият ми ден. Не желая подаръци, но те моля да ми напишеш нещо, на което да се посмея от сърце. Направи го за мен, моля те!” Дано съм успяла поне да я усмихна! Елена

[ Още ]

Търсете си правата

18 октомври 2012

Здравейте, драга редакция! Пиша това писмо, за да разкажа историята си и да споделя опита в защита на правата ми като работник, макар и само за 6 месеца. Убеден съм, че всеки трябва да си търси правата. След 10 месеца престой в Испания почти се бях убедил колко е трудно и тук да се намери работа, ако не те препоръча някой.

[ Още ]

Предизвикано послание

11 октомври 2012

Здравейте, уважаема редакция на в. „Нова дума”! Бих искал (ако е възможно) чрез вашия-наш вестник да отправя едно послание, което макар и привидно да е насочено само към един човек, всъщност касае безброй хора, имащи нужда от любов и щастие. Благодаря!

[ Още ]

Отворено писмо до Бойко Борисов

8 юни 2012

Вероятно много българи от Испания имат какво да кажат на министър-председателя Бойко Борисов. И понеже той не идва тук, за да се срещне с тях, една сънародничка – Лора Георгиева от Сеговия – избра формата на отвореното писмо, за да отправи послание към него. Писмото е изпратено до „Нова дума” на 9 май 2012 г. (Адресът и телефонът на Лора Георгиева се пазят в редакцията).

[ Още ]

Преди и след моето тъжно писмо

20 април 2012

Преди време публикувахме писмото на Отличничката. Тя споделяше за надеждата, с която очаквала декрета за домашните помощнички, и за разочарованието от работодателите си, отказали да й сключат договор. Сега ни писа отново.

[ Още ]