Нова дума

Една майка моли за помощ

17 ноември 2016

Здравейте! Може би ще ви озадачи молбата ми, но, изчерпала малкото възможности, които имах, търся помощ и съдействие от вас. Живеем със синът ми в Мадрид от скоро. Причината, поради която сме тук, е, че от 3-годишна възраст синът ми има проблеми с бъбреците. Няколко операции в детска урологична клиника, но за жалост неуспешни.

[ Още ]

Българска сватба в Гандия

Българска сватба в Гандия

17 ноември 2016

Уважаема редакция, Бихме искали от страниците на нашия вестник „Нова дума“ да изкажем нашата родителска благодарност на кмета на Гандия госпожица Диана Морант, за предоставената ни възможност нашите деца Алекс Каменов и Аделина Камбошева да се врекат във вечна вярност на 05.11.2016 год.

[ Още ]

С благодарност към българския консул Енчо Ивчев

22 септември 2016

Впечатлена и признателна съм не само от високия професионализъм на г-н Енчо Ивчев, но и от чисто човешко отношение, разбиране и готовност да помага. Тук не става дума само за високия професионализъм, а просто за така дефицитните в нашето съвремие човешки качества. Като резултат от всичко, което видях и научих за работата на г-н Ивчев (месеци издирване на починал българин; помощ на българка, изпаднала в нищета, да се завърне в България…), искам да изкажа дълбоката си признателност към неговата служба в Генералното консулство във Валенсия, за това, че ми върна вярата в добрината на хората.

[ Още ]

Спомен за Елена Нинова

Спомен за Елена Нинова

9 юни 2016

На 26 май поетесата Петя Божилова съобщи във Фейсбук една тъжна новина – усмивката на Елена Нинова, която голяма част от българите в Испания познават и от страниците на „Нова дума“, е угаснала завинаги. За да почетем паметта й, помолихме Петя да напише нещо специално за нашия вестник.

[ Още ]

Между два стола

12 май 2016

Каква е моята България? Тя е една огромна зала, тя е един старинен храм. И там сме ние, всички ние. Малки, големи, болни, здрави, недъгави, сакати, слепи, глухи, красиви и грозни, приятни, противни, добри, лоши, нахални, отстъпчиви, строги, милосърдни и жестоки, убийци и потърпевши, певци и слушатели – един пъстър...

[ Още ]