Нова дума

Получаване на испанско паро в България и пенсиониране тук

17 октомври 2013

Съветникът по трудови и социални въпроси в посолството на Република България в Мадрид - Раймонд Сапарев, отговаря на читателски питания и разяснява въпроси от областта на трудовото и социално законодателство у нас и в Испания. В този брой полезната информация е за получаване на испанско паро в България и за пенсиониране тук.

[ Още ]

За пенсионирането по болест и прекратяването на трудовия договор на домашните помощнички

За пенсионирането по болест и прекратяването на трудовия договор на домашните помощнички

19 септември 2013

Съветникът по трудови и социални въпроси в посолството на Република България в Мадрид - Раймонд Сапарев, отговаря на читателски питания и разяснява въпроси от областта на трудовото и социално законодателство у нас и в Испания. В този брой полезната информация е за пенсионирането по болест и за прекратяването на трудовия договор на домашните помощнички.

[ Още ]

Закупуване на стаж в България

Закупуване на стаж в България

25 юли 2013

от страниците на "Нова дума" съветникът по трудови и социални въпроси към българското посолство Раймонд Сапарев отговаря на ваши питания и разяснява въпроси от областта на трудовото и социалното законодателство Въпрос: Здравейте, г-н Сапарев! Може ли да разясните какви са условията за купуване на трудов стаж в България – само за висшисти ли важи или всеки, който иска може да си купи? И също така все още ли е облекчено пенсионирането за хора, работили първа и втора категория труд? Поздрави! Александър Димитров

[ Още ]

Помощи, пенсии, осигуровки

13 юни 2013

Съветникът по трудови и социални въпроси към българското посолство Раймонд Сапарев отговаря на ваши питания и разяснява въпроси от областта на трудовото и социалното законодателство. Ако имате конкретен въпрос, пишете ни.

[ Още ]

Въпроси и отговори за пенсиите

4 април 2013

Съветникът по трудови и социални въпроси към българското посолство Раймонд Сапарев отговаря на питания на наши читатели във връзка с пенсионирането - в Испания и в България, и разяснява въпроси от областта на трудовото и социалното законодателство,

[ Още ]