Нова дума

Трудова консултация

Трудова консултация

4 октомври 2012

Съветникът по трудови и социални въпроси към българското посолство Раймонд Сапарев отговаря на читателски питания и разяснява въпроси от областта на трудовото и социалното законодателство. Въпросите тази седмица са за предсрочно пенсиониране, за помощите за навършили 55 г., за получаване на испанска пенсия за български пенсионер и за размерът на испанското обезщетение за безработни, което може да се получава в България.

[ Още ]

Испански здравни карти за български пенсионери

Испански здравни карти за български пенсионери

22 юни 2012

Съветникът по трудови и социални въпроси към българското посолство Раймонд Сапарев отговаря на читателско питане във връзка с испанските здравни карти за български пенсионери: "Баща ми е пенсионер от България, живее при мен в Испания от няколко години, има испанска здравна карта, която изтича през октомври, няма европейска здравна карта и няма намерения скоро да пътува до България, за да си извади такава. Какво следва, как да постъпи, за да се сдобие с такава карта и възможно ли е чрез посолството да му бъде издадена?????".

[ Още ]

При трудовоправни проблеми

При трудовоправни проблеми

8 март 2012

Ако искате да подадете оплакване срещу работодателя си – за неспазване на трудовите ви права, за неизплатени възнаграждения, за липса на средства за безопасност на труда и др., можете да подадете жалба до съответната Инспекция по труда към Министерството на труда и социалното осигуряване. Имайте предвид обаче, че това не може да стане анонимно.

[ Още ]

ТРУДОВА КОНСУЛТАЦИЯ

2 февруари 2012

Съветникът по трудови и социални въпроси към българското посолство Раймонд Сапарев отговаря на ваши питания и разяснява въпроси от областта на трудовото и социалното законодателство...

[ Още ]

Ако не ни плащат заплатата...

Ако не ни плащат заплатата...

19 януари 2012

Тогава имаме проблем, който се задълбочава с всеки изминал ден. Единственият шанс да си плащаме редовно ипотеката или наема, режийните, храната, дрехите... са спестяванията. А ако нямаме такива? Дори самото ходене на работа ни струва пари – за транспорт, за обяд...

[ Още ]