Нова дума

Да помогнем на Камелия да проходи отново

Да помогнем на Камелия да проходи отново

25 януари 2019

Здравейте, драга редакция! Казвам се Руска Иванова Динева. Тук съм от 2002 година, вече съм пенсионерка. Пиша ви това писмо, защото искам и търся начин как да помогнем на Ками – едно момиче в разцвета на младостта си, но е пострадала и това налага сериозно лечение в Германия. Знаете, че едно такова лечение изисква много средства и за обикновения човек в България е непосилно. Научих за нея от една публикация в социалните мрежи.

[ Още ]

Писмо от Аржентина

Писмо от Аржентина

20 декември 2018

В редакцията на „Нова дума“ получихме писмо от Аксиния Иванова и инж. Иван Цанков от Аржентина. Освен асоциацията Los Búlgaros, Иванова и Цанков, които живеят и работят в Буенос Айрес, имат и Internet Radio Mi Bulgaria. Неотдавна пред представител на нашия вестник българското семейство от Аржентина заяви, че би се радвало, ако установи връзки с наши сънародници в Испания. За контакт с тях: e-mail...

[ Още ]

Made in Bulgaria: Бай Ганьо до Скаптопара и без обратно

Made in Bulgaria: Бай Ганьо до Скаптопара и без обратно

5 юли 2018

XXI век. 2018 година. България. Строи се магистрала „Струма“ и си откриват останки от древно селище край Благоевград. Дава се срок от 3 месеца за спасителна археологична дейност, след което магистралата продължава по предвиденото трасе. Гражданите отреагирват. Посещават разкопките, осмеляват се да направят снимки, пък и на всичкото отгоре и ги разпространяват из мрежата. За броени дни се обединяват в протест...

[ Още ]

Мариян има нужда от нашата помощ

Мариян има нужда от нашата помощ

15 юни 2018

„Здравейте, скъпи приятели и сънародници! Казвам се Мариян, на 28 години. Аз съм от едно село, Врачанско, което се казва Камено поле, но живея в Испания от 15 години. През 2011 година бях с приятели на басейн и там пострадах!

[ Още ]

Великден в Памплона

Великден в Памплона

19 април 2018

а първи път в Памплона за първи път се поздравихме с Христос Воскресе на нашия роден език. Под инициативата на няколко наши сънароднички организирахме честването на Великден, като поканихме отец Евгени от Сеговия.

[ Още ]