Нова дума

През 2014 г. отпадат всички ограничения за работа на българи в ЕС

През 2014 г. отпадат всички ограничения за работа на българи в ЕС

7 февруари 2013

От 1 януари 2014 г. отпадат всички ограничения за работа на български граждани в държавите от Европейския съюз. В това увери министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по време на бизнес обяд на тема „Правителствени приоритети и политики през новия програмен период...

[ Още ]

Работа в Германия

10 януари 2013

Агенцията по заетостта съвместно с МакДоналдс Юг – Германия набира 120 сътрудници за работа в ресторантите на веригата. Кандидатите трябва да имат много добри познания по немски език, образованието в сферата на гастрономията е предимство, но не е задължително...

[ Още ]

Отново търсят берачки на ягоди в Испания

10 януари 2013

Агенцията по заетостта набира кандидатки за бране на ягоди в Испания. Търсят се жени между 25 и 40 години, с опит в селскостопанската работа и способни да издържат на начина на бране на ягоди, както и на високите температури през пролетта в парниците.

[ Още ]

Десет варианта за надомна работа

Десет варианта за надомна работа

29 ноември 2012

Кризата и безработицата подбуждат към изобретателност за докарване на някакви доходи – единствени или допълнителни. Вече са много хората, които поради различни причини решават да работят от дома. Този труд изисква голяма доза творческо мислене. Не е лесно, тъй като надомната работа е самостоятелна и е необходима строга дисциплина, за да се изпълнява.

[ Още ]

Още фирми за подбор на персонал

22 ноември 2012

В Испания съществуват много агенции, които се занимават с подбор на персонал. Именно към тях се обръщат големите работодатели, когато търсят служители. Не забравяйте, че част от тези фирми са ЕТТ – “empresa de trabajo temporal” (фирма за временна заетост).

[ Още ]