Нова дума

Десет варианта за надомна работа

Десет варианта за надомна работа

29 ноември 2012

Кризата и безработицата подбуждат към изобретателност за докарване на някакви доходи – единствени или допълнителни. Вече са много хората, които поради различни причини решават да работят от дома. Този труд изисква голяма доза творческо мислене. Не е лесно, тъй като надомната работа е самостоятелна и е необходима строга дисциплина, за да се изпълнява.

Много са дейностите, които могат да се вършат по този начин – от шивашки услуги, през поправка на домакински електрически уреди, до работа с текстове и документи и, разбира се, интернет и другите нови технологии. Дълъг е списъкът на възможностите, предоставяни от интернет – търговия и предлагане на услуги, писане на съдържание, ръководене на социални мрежи и т.н.

На тази страница ви предлагаме десет възможни надомни трудови дейности. Вероятно някоя от тях ще се понрави на част от читателите и биха я пробвали. Не е за подценяване и фактът, че изброените занимания могат да предизвикат въображението и да станат инкубатор на нови идеи и на тяхното приложение. 

***

1. Уеб 2.0. Ръководител на социални мрежи (“community manager”) е човек, който се ангажира да представлява и ръководи в интернет идентичността на дадена марка или бизнес.

Задълженията му могат да включват управление на блогове или уеб страници на фирмата или бизнеса (клиентът би бил квартален клуб, нощен бар или дизайнер) - както всичко, което се отнася до институционната информация, която клиентът иска да направи достояние, така и написване на съдържания, идентифициращи проекта.

Задължението на “community manager” е да ръководи и направлява бизнес общностите (форумите) с цел да утвърди марката и да направи по-конкурентен бизнеса. Изисква се добро и подробно планиране. 

Постът на “community manager” е много търсен от компании и бизнесмени, но също така от хора със свободни професии, които все по-често избират социалните мрежи, за да се разположат по-успешно на пазара.

 

Целият тект е публикуван в брой 466 на "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: