Нова дума

Още фирми за подбор на персонал

22 ноември 2012

В Испания съществуват много агенции, които се занимават с подбор на персонал. В миналия брой на „Нова дума” започнахме представянето на някои от най-важните, защото именно към тях се обръщат големите работодатели, когато търсят служители.

Не забравяйте, че част от тези фирми са ЕТТ – “empresa de trabajo temporal” (фирма за временна заетост). Чрез такава агенция можете да намерите работа не само за няколко часа, ден или месец, но и за дълъг период. Важно е да знаете, че договорът се сключва с тази фирма и вие ставате неин служител, а не на компанията, където на практика ще извършвате дейността.

Въпреки че работата за ЕТТ има своите недостатъци – по-ниско заплащане, кратки договори, известна несигурност, – все пак е добро начало, ако нямате друг вариант. А и често се случва така, че ако работодателят хареса един служител, след първите месеци му предлага директен договор.

Статистиката сочи, че близо половината от договорите, сключени чрез ЕТТ, са в сферата на услугите и търговията (телефонисти, анкетьори, продавачи, търговски представители). Другата половина са за работа в промишлеността.

50% от наетите на работа са със средно образование, 35,5% - с основно, а 4,5% - с висше.

 

ACTIVA ETT

www.grupoactiva.com

Тел. 902 15 15 22

Част е от GRUPO ACTIVA - лидер сред фирмите за човешки ресурси във Валенсианска област. Съществува от 1996 г.

Други компании от групировката са OPTIMA RECURSOS HUMANOS (за аутсорсинг - делегиране на небазови дейности на външни организации) и ACTIVA CAPITAL HUMANO (за подбор и обучение на персонал).

Като всяка уеб страница на подобна фирма, www.grupoactiva.com предлага възможност на кандидатите да се регистрират и да проявяват по електронен път интерес към обявени свободни места.

 

Целият тект е публикуван в брой 465 на "Нова дума".

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: