Нова дума

Окончателните резултати от евроизборите у нас

29 май 2014

Централната избирателна комисия обяви резултатите от гласуването и разпределението на мандатите от проведените на 25 май избори за членове на Европейския парламент. ГЕРБ получава шест мандата за Европейски парламент, БСП – 4, ДПС – 4, България без цензура – 2 и Реформаторският блок – 1. На тези избори за членове на Европейския парламент право да гласуват имаха 6 533 828 български граждани. От тях са гласували 2 361 943 души. Избирателната активност е 35.15%.

[ Още ]

Адресите на избирателните секции в Испания

7 май 2014

Министерството на външните работи публикува решенията на посланик Костадин Коджабашев и на генералния консул във Валенсия Мая Стефанова за разкриване на избирателни секции в Испания за евроизборите на 25 май. В 39 населени места тук ще бъдат разкрити 47 секции. Към обявените в сайта на ЦИК на 3 май 46 секции се добавя още една – в Риаса. В Барселона, Валенсия и Гандия ще има по 2 секции, в Палма де Майорка – 3, и в Мадрид – 4. Публикуваме адресите на избирателните секции.

[ Още ]

Как българите могат да работят във Великобритания – II част

Как българите могат да работят във Великобритания – II част

6 февруари 2014

Продължаваме с информацията на Агенцията по заетостта в България за достъпа до трудовия пазар в Англия - какво е необходимо за регистрация, как се подава жалба срещу работодател и др.

[ Още ]

Набират българи за работа в хотелската верига „Iberostar” и за бране на ягоди в Испания

5 февруари 2014

Агенцията по заетостта в България обяви две оферти за работа в Испания – за работа във веригата хотели „Iberostar” и за бране на ягоди. На 21 февруари в София представител на „Iberostar" ще проведе интервю с предварително одобрените кандидати.

[ Още ]

Как българите могат да работят във Великобритания – I част

Как българите могат да работят във Великобритания – I част

23 януари 2014

Агенцията по заетостта в България разпространи информация как сънародниците ни могат да се възползват от отворения трудов пазар във Великобритания - необходими документи за регистрация за започване на работа, за регистрация като самонаето лице и др.

[ Още ]