Нова дума

Фирми за подбор на персонал

15 ноември 2012

В Испания има значителен брой агенции, специализирани в подбор на персонал. Добре е да познавате най-важните, защото именно към тях се обръщат най-големите работодатели, когато имат вакантни места. Повечето от тези фирми са ЕТТ – зад това съкращение стои наименованието “empresa de trabajo temporal” (фирма за временна заетост).

[ Още ]

5000 лв. заплата за ръководители на полети

1 ноември 2012

На интернет адрес http://atcos.bg/ Държавното предприятие „Ръководство на въздушното движение” (ДП РВД) – София, организира кампания за набиране на потенциални кандидати за обучение за ръководител на полети (РП). Квалифицираният ръководител...

[ Още ]

В Испания имат нужда от 10 000 компютърни експерти

1 ноември 2012

Кризата и зачестилите компютърни престъпления отвориха нова ниша за работа, но не за тези, които извършват измамите в интернет, а за онези, които ги предотвратяват и помагат след това за разследването им.

[ Още ]

Ново работно място за 2000 безработни младежи

25 октомври 2012

Програма с бюджет от 18 млн. лв. ще осигури обучение и заетост на повече от 2000 млади хора в България. Стартът на новата схема по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” бе обявен от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.

[ Още ]

Австрия търси испански кадри за туризма

Австрия търси испански кадри за туризма

25 октомври 2012

В Австрия туризмът носи 7,4% от БВП, а страната заема 11 място на най-успешните туристически дестинации в света, но... няма достатъчно кадри.

[ Още ]