Нова дума

Кастиля-Ла Манча: Помощи за малки и средни предприятия

30 май 2013

Официалният бюлетин на автономна област Кастиля-Ла Манча публикува решението на Съвета по заетост и икономика за свикването на публичен конкурс за предоставяне на тазгодишни помощи за инновационни проекти на малки и средни предприятия от региона. Предвидената сума е 4,5 милиона евро. Целта е да се укрепят и модернизират този вид компании от областта.

[ Още ]

Подбор на медицински сестри и физиотерапевти за Белгия

30 май 2013

На 19 и 20 юни испанският клон на мрежата EURES ще проведе в Мадрид подбор на медицински сестри и физиотерапевти за свободни работни места в Белгия. За участие в селекцията е необходимо да се представи молба до 9 юни чрез страницата Convocatorias EURES (http://spe.sepe.es/convocatoriaseures). Въвежда се номера на NIF или NIE...

[ Още ]

Оферти в Германия

4 април 2013

Ръководителят на германската агенция по заетостта покани лекари и архитекти от Южна Европа да работят за най-голямата икономика на континента. „Германският пазар на труда ще се нуждае евентуално от 200 000 нови чуждестранни работници всяка година, за да се справи с нуждата от работна ръка”, заяви изпълнителният директор на Федералната агенция по заетостта Франк-Юрген Вайзе.

[ Още ]

Renault предлага работа на 700 души във Валядолид и Севиля

4 април 2013

Генералният директор на Operaciones в Grupo Renault – Карлос Таварес, съобщи, че преди края на май във фабриката на фирмата във Валядолид Captur ще бъдат разкрити 500 нови работни места минимум за 6 месеца.

[ Още ]

Минималните заплати

21 февруари 2013

Повечето от европейските страни определят със закон минималната месечна заплата за пълен легален работен ден. Разликите са съществени: от 1874 евро брутно месечно в Люксембург – до 155 евро в България; в Испания тя е 645 евро. (Американският президент Барак Обама иска да въведе през 2015 г. минимално заплащане от 9 долара на час). Швейцария и Италия нямат закон за минималната заплата. В други страни тя също не е узаконена...

[ Още ]