Нова дума

Какви професии се търсят?

6 септември 2012

Търсещите работа стават все повече, предлагащите – все по-малко, а заплащането намалява... Оказва се обаче, че (за щастие) положението при някои професии не е чак толкова трагично. И ако за преполовилите стажа си (и преквалифицирали се нееднократно) имигранти тази информация не е от особена полза, то за сега започващите трудовия си път може да е от съществено значение.

[ Още ]

Търсят се стругари и складови работници

18 юли 2012

Свободни позиции за складови работници в Чехия и за оператори на струг и фреза в Испания обяви Агенцията по заетостта в България чрез мрежата за европейска мобилност EURES. Фирма в Malgrat de Mar – Барселона, за производство на метални части по чертеж търси двама опитни оператори на струг и фреза с ЦПУ.

[ Още ]

Трудовият модел на бъдещето

6 юли 2012

Учените изброяват част от професиите, които ще бъдат най-търсени през следващите 20 години. Някои звучат като научна-фантастика. Отправната точка на всички е… самонаемането. Според специалистите все повече хора ще се превръщат във “freelance”. Впрочем вече има десетки хиляди т.нар. “e-lancer” – високо квалифицирани независими служители, които работят от дома си...

[ Още ]

В Полша и Словакия – работа за заварчици и водопроводчици

29 юни 2012

В сайта www.az.government.bg/eures най-новите оферти за работа са за четирима заварчици в Полша, и за 20 водопроводчици/ работници по поправка на покриви в Словакия.

[ Още ]

Inditex се разраства с още 900 служители

Inditex се разраства с още 900 служители

22 юни 2012

Групировката Inditex – компанията майка на Zara, Bershka, Massimo Dutti и още известни марки, продължава своята експанзия по света. В същото време предлага повече работа и в Испания.

[ Още ]