Нова дума

Искате ли да получавате 45 000 евро годишно?

Искате ли да получавате 45 000 евро годишно?

18 октомври 2012

Може да печелите по 3750 евро месечно (45 000 евро на година), ако ви наемат за готвач в Норвегия. От кандидатите се изисква да имат образование, опит и задължително да владеят английски или норвежки. Такива оферти за работа имаше в Бургас, по време на Европейския ден на труда.

[ Още ]

Колко свободни работни места има в ЕС?

27 септември 2012

Над 1 280 000 са свободните работни места на пазара на труда в ЕС, сочат последни данни на Европейския портал за професионална мобилност, EURES. Според анализ на Евростат по показателя за свободни работни места България е останала на стабилни позиции през първото полугодие на тази година, наред със страни като Дания, Литва, Словакия, Финландия и Швеция. По схеми на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” у нас са заявени общо над 18 хиляди работни места, сочи последната справка на Агенцията по заетостта (АЗ).

[ Още ]

Търсят се още строители за Израел

20 септември 2012

На основата на подписаната между Република България и Израел Спогодба за набиране и осигуряване на временна заетост на граждани на двете страни, Агенцията по заетостта продължава да набира за работа в Израел български строителни работници. Документите се подават в Бюрата по труда в цяла България.

[ Още ]

В Алкоркон събират CV-та за „Евровегас”

В Алкоркон събират CV-та за „Евровегас”

20 септември 2012

В южния мадридски град Алкоркон живеят, по официални данни, около 600 българи. Колко от тях са без работа в момента не знаем...

[ Още ]

Обучението – ключ към успеха?

Обучението – ключ към успеха?

13 септември 2012

Една от всеки четири оферти за работа включва като изискване владеенето на чужд език. Ето защо през последните години вторият, а дори и третият език се превърна в основно оръжие на хората, останали без работа или търсещи по-добра реализация, твърдят експерти от компанията за човешки ресурси Adecco. През октомври (както и в началото на годината) започват хиляди курсове – не само езикови, но и по информатика, професионални, преквалификационни и др. Голям интерес например се забелязва към обучението, свързано с възобновяемите енергийни...

[ Още ]