Нова дума

Набират българи за работа в хотелската верига „Iberostar” и за бране на ягоди в Испания

5 февруари 2014

Агенцията по заетостта в България обяви две оферти за работа в Испания – за работа във веригата хотели „Iberostar” и за бране на ягоди.

На 21 февруари в София представител на „Iberostar" ще проведе интервю с предварително одобрените кандидати. Те трябва да изпратят мотивационно писмо и автобиография на английски език по електронна поща на адрес E.Vidinska@az.government.bg.

Над 30 българи ще бъдат наети за 6 месеца на работа в хотелите на престижната верига. Те трябва да имат професионален опит като аниматори, артисти, танцьори, фитнес инструктори, масажисти, сервитьорки и други специалности.

От 1300 евро бруто на месец започват заплатите в хотелите на "Iberostar", уточняват от Агенцията по заетостта. Работодателят осигурява жилище и храна, а за повечето позиции покрива и транспортните разходи.

Кандидатите трябва да владеят добре немски, руски и английски или поне два от тези езици.

Повече информации за предлаганите оферти е публикувана на интернет страницата на Агенцията по заетостта в раздел „Работа в Европа” (www.eures.bg), в рубриката „Работни места” (№№ 3432, 3433, 3434, 3435, 3436, 3437).

В същото време на сайта си Агенцията обяви и нови 150 свободни места за берачки на ягоди в Испания. Подходящите кандидатки са на възраст между 25 и 40 години, които трябва да имат опит в селското стопанство, както и да умеят да издържат на високите температури в парниците през пролетта. Познанията по испански се считат за предимство, но не са задължителни.

Крайната дата за кандидатстване в бюрата по труда в регионите на София, Благоевград и Пловдив е 24 февруари. Записванията стават в бюрата по труда по местоживеене. Желаещите от други региони могат да изпращат документите си на електронния адрес: ispania_yagodi@az.government.bg. Интервютата ще се състоят в началото на март в София. Одобрените кандидати ще заминат за различни стопанства, разположени в Палос де ла Фронтера, провинция Уелва, след средата на март.

Чистата дневна надница, след всички удръжки за социални и здравни осигуровки, е 38,08 евро. Работи се по 6,5 часа на ден. Местният работодател ще поеме разходите за квартира на служителите си, както и за прибирането им до България, ако останат до края на кампанията. Храната ще е за сметка на работниците. Жените ще платят сами билета си до Испания, като стойността му ще бъде удържана от първата им заплата.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари:


 1. iordan 05/02/2014

  s ruski i ispanski ne stava li ?


 2. ibo 05/02/2014

  Ti tap li si oli sr praish na takav
  .......xorata sa ti napisali sas kakvi ezici stava a ti pak mojeli........ a sas cogandki nrshtedh li jajjajajaja


 3. Ирен 05/02/2014

  " Жените ще платят сами билета си до Испания, като стойността му ще бъде удържана от първата им заплата."Един път го плащат със собствени средства ,след което се удържа от първата заплата?Надявам се да е недоразумение,тъй като и без това надницата е безумно ниска за този вид труд!


 4. plamen 24/09/2014

  0877165481.tarsum rabota 2 sme.

 5. ТЪРСЯ СПЕШНО РАБОТА В ИСПАНИЯ близо до град Валядолид независимо каква ще е работата без компаньонка всичко друго да на 44 години съм


 6. султан 03/11/2014

  tarsq si rabota vav estella kakvato i da e


 7. султан 03/11/2014

  tarsq si rabota vav estella kakvato i da e tova mi ispanskiq nomer 667391043 nadqva se che shte mi zv