Нова дума

Ще класифицират безработни според профила им

17 ноември 2016

Със закъснение и под натиска на Брюксел, Министерството на заетостта е възложило изработването на електронен инструмент, който ще дава конкретна „диагноза“ за всеки безработен и ще позволи да се измерват възможностите за бързо намиране на работа. Според получените резултати ще се уточняват най-търсените и нужни професионални профили за постигане на по-голям ефект, т.е., бързо намиране на подходяща работа.

[ Още ]

Ако искаш да намериш работа, не търси офертите

Ако искаш да намериш работа, не търси офертите

22 септември 2016

Жителите на Испания не знаят как да търсят работа. Системата изпращане на автобиографии (CV) до различни компании и чакане на отговора на някоя от тях отдавна не е ефективна. Въпреки това хората, особено висшистите, продължават да вършат същото, което правеха преди 20 години. Според специалистите ключът за желаната трудова врата е в изграждането на една добра мрежа от контакти и чрез нея да се достигне до предприятието, което ни интересува.

[ Още ]

Оферти за държавна работа

31 март 2016

На 22 март Държавен вестник (Boletín Oficial del Estado, BOE) публикува кралски декрет, с който се утвърждават оферти за държавна работа през тази година. Предложенията включват 13 427 места в централната администрация – 62,14% повече в сравнение с миналата година, както и 5694 вътрешни повишения, включително 908 в армията.

[ Още ]

80 200 работни места заради намаленията

80 200 работни места заради намаленията

7 януари 2016

Разпродажбите в Испания (las rebajas) започват с 80 200 нови трудови договори, което е 5-процентен ръст в сравнение с миналата година, според предварителните данни на Adecco. Магазините, които генерират най-много работни места, са за парфюмерия и козметика, електроника, детски играчки, хранителни стоки, аудио и видео, както и секторите дистрибуция, логистика...

[ Още ]

В списъка на най-добрите места за работа

29 октомври 2015

В тазгодишния списък на най-добрите места за работа – „Best Multinational Workplaces 2015“ – изработен от консултантската фирма Great Place to Work, са включени три испански мултинационални компании: Telefónica, BBVA и Atento са най-добрите за работа испански предприятия. Фактически в престижната класация Испания заема второто място след САЩ. По условия на труд и работна среда консултантската фирма поставя начело...

[ Още ]