Нова дума

Жените, които чистят хотелски стаи за по 2 евро

1 декември 2016

Те чистят хотелски стаи и апартаменти, но са едни от най-засегнатите от трудовата несигурност в туристическия сектор. Камериерките страдат от работните условия, за които тези дни говореше разпалено бизнесменът Антонио Каталан – собственик на групата AC. За положението им алармират от доста време профсъюзите и асоциацията Las Kellys (тя се роди в социалните мрежи през 2014 година, а официално беше представена на национално ниво с манифест на 11 октомври тази година...

[ Още ]

Ще класифицират безработни според профила им

17 ноември 2016

Със закъснение и под натиска на Брюксел, Министерството на заетостта е възложило изработването на електронен инструмент, който ще дава конкретна „диагноза“ за всеки безработен и ще позволи да се измерват възможностите за бързо намиране на работа. Според получените резултати ще се уточняват най-търсените и нужни професионални профили за постигане на по-голям ефект, т.е., бързо намиране на подходяща работа.

[ Още ]

Ако искаш да намериш работа, не търси офертите

Ако искаш да намериш работа, не търси офертите

22 септември 2016

Жителите на Испания не знаят как да търсят работа. Системата изпращане на автобиографии (CV) до различни компании и чакане на отговора на някоя от тях отдавна не е ефективна. Въпреки това хората, особено висшистите, продължават да вършат същото, което правеха преди 20 години. Според специалистите ключът за желаната трудова врата е в изграждането на една добра мрежа от контакти и чрез нея да се достигне до предприятието, което ни интересува.

[ Още ]

Оферти за държавна работа

31 март 2016

На 22 март Държавен вестник (Boletín Oficial del Estado, BOE) публикува кралски декрет, с който се утвърждават оферти за държавна работа през тази година. Предложенията включват 13 427 места в централната администрация – 62,14% повече в сравнение с миналата година, както и 5694 вътрешни повишения, включително 908 в армията.

[ Още ]

80 200 работни места заради намаленията

80 200 работни места заради намаленията

7 януари 2016

Разпродажбите в Испания (las rebajas) започват с 80 200 нови трудови договори, което е 5-процентен ръст в сравнение с миналата година, според предварителните данни на Adecco. Магазините, които генерират най-много работни места, са за парфюмерия и козметика, електроника, детски играчки, хранителни стоки, аудио и видео, както и секторите дистрибуция, логистика...

[ Още ]