Нова дума

80 200 работни места заради намаленията

80 200 работни места заради намаленията

7 януари 2016

Разпродажбите в Испания (las rebajas) започват с 80 200 нови трудови договори, което е 5-процентен ръст в сравнение с миналата година, според предварителните данни на Adecco.

Магазините, които генерират най-много работни места, са за парфюмерия и козметика, електроника, детски играчки, хранителни стоки, аудио и видео, както и секторите дистрибуция, логистика и транспорт, хотелиерство и ресторантьорство,

Зоните, в които се регистрират най-много трудови договори, са обслужване на клиенти и директни продажби. Промоутъри, асистенти, телеоператори, продавачи са сред най-търсените профили по време на тази кампания на намаления през януари.

Компанията Adecco отбелязва, че близо 25% от работниците с временни договори (основно atención al cliente и продажби) за Коледните празници успяват да ги подновят и за периода на разпродажбите. Двата периода отбелязват голямото раздвижване на пазара на труда, като най-масовите работни места са в дистрибуцията, текстилната индустрия, обслужването на клиенти.

Автономните области, които създават най-много работни места по време на las rebajas, са Каталуния (14 668), Валенсия (13 562) и Мадрид (10 750). В тях са сключени почти 50% от първите нови договори.

Следват ги Мурися и Андалусия съответно с 9150 договора и 8000 договора, които се очаква да бъдат сключени в следващите седмици.

Кастилия и Леон очаква да има повече от 4000 договора, докато Страната на баските и Галисия предвиждат 3469 и 3327 нови работни места.

Най-малко ангажирани по време на разпродажбите ще има в Астурияа (995), Кантабрия (910), ла Риоха (686), Балеарски острови (223) и Екстремадура (210).

По провинции, най-много работа ще има в Барселона, Мадрид, Валенсия, Мурсия, Навара. Най-малко работни места ще бъдат разкрити в сория, Бадахос, Куенка, Оренсе и Албасете.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: