Нова дума

С благодарност към българския консул Енчо Ивчев

22 септември 2016

Впечатлена и признателна съм не само от високия професионализъм на г-н Енчо Ивчев, но и от чисто човешко отношение, разбиране и готовност да помага. Тук не става дума само за високия професионализъм, а просто за така дефицитните в нашето съвремие човешки качества.

Като резултат от всичко, което видях и научих за работата на г-н Ивчев (месеци издирване на починал българин; помощ на българка, изпаднала в нищета, да се завърне в България…), искам да изкажа дълбоката си признателност към неговата служба в Генералното консулство във Валенсия, за това, че ми върна вярата в добрината на хората. Българските граждани наистина можехме да разчитаме именно на този служител – на неговия професионализъм и човещина.

Благодарение на неговото отношение към децата, малките ученици от различните училища във Валенсия, на чиито празници той присъстваше с цялото си семейство, и техните родители усещаха сплотеността и грижата за тяхната съдба и извън Родината.

Скоро разбрах, за мое най-голямо съжаление, че г-н Енчо Ивчев вече не е консул във Валенсия.

Според някои интелигентността е именно умението да не мислиш в рамки, а да си отворен за доброто – ново. Гордеех се с вас, г-н Ивчев! Гордеех се да кажа, че вие сте консул на Република България!

Благодаря ви!

 

Мария Цветанова Цекова,

Валенсия

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: