Нова дума

Изпити за vigilantes de seguridad през 2020 година

Изпити за vigilantes de seguridad през 2020 година

9 януари 2020

Както всяка година, и тази се организират няколко изпитни сесии за придобиване на разрешително за работа като охранител в Испания. Ето подробности кога са датите и какви са изискванията: На 2 януари 2020 г. в Boletin Oficial de Estado (BOE – испанският еквивалент на Държавен вестник) беше обнародвано решението на Държавния секретариат по сигурността за изпитите за vigilantes de seguridad и escoltas privados, прието през ноември миналата година.

[ Още ]

Кои са празничните почивни дни през 2020 г.

Кои са празничните почивни дни през 2020 г.

19 декември 2019

12 национални празнични почивни дни ще има в Испания през 2020 г. Почивни за цялата страна са 8 национални фиести (подчертани са по-долу): 1 януари (Нова година), 6 януари (Ден на тримата влъхви), 10 април (Велики петък), 1 май (Ден на труда)...

[ Още ]

Покупко-продажба на автомобили втора употреба

5 декември 2019

Купуването и продаването на моторно превозно средство втора употреба понякога може да доведе до определени усложнения и непредвидени обстоятелства, според Първото проучване за навиците за покупка и продажба на употребявани автомобили в Испания, подготвено от Tramicar. Доверието и надеждността са ключови елементи за потребителите при закупуване на превозно средство с тези характеристики.

[ Още ]

Кой и как може да иска социален бонус за електроенергия

Кой и как може да иска социален бонус за електроенергия

5 декември 2019

В Испания 5,1 милиона души – 11% от домакинствата, – не могат да поддържат дома си при подходяща температура през зимата, според Проучването за бедността, уязвимостта и енергийното неравенство. Проблемът засяга преди всичко жители Кастилия-Ла Манча, Андалусия, Екстремадура и Мурсия. За да помогне на семействата да се справят със сметката за ток, правителството предлага социален бонус (bono social), чиято цел е да защити уязвимите домакинства. Както е посочено на уебсайта на правителството, социалният бонус е „намаление“ на сметката за ток. Той може да се иска в три случая.

[ Още ]

Какво е необходимо на самонаетите, за да се пенсионират?

21 ноември 2019

Условията за пенсиониране на работещите за собствена сметка претърпяха някои промени с последната реформа. Кои са те? Както всички други трудещи се, autónomos също трябва да отговарят на минимални изисквания за пеенсиониране.

[ Още ]