Нова дума

Против швейцарските квоти за чужди работници

27 април 2012

България официално се възпротиви на решението на властите в Швейцария отново да въведат квотите за чуждестранни работници от 8 държави-членки на ЕС. Страната ни е обезпокоена от решението на швейцарските власти, съобщиха от МВнР.

[ Още ]

Зелена карта в ЕС за ски учители

27 април 2012

Европейската комисия планира да въведе професионална карта за ски учители, която ще дава право за работа на цялата територия на съюза, съобщава EurActiv. Предложението е част от ревизия на директивата за професионалните квалификации.

[ Още ]

Временната работа – трамплин

20 април 2012

Временните трудови договори са трамплин към постоянна заетост за имигрантите в Дания, показва проучване на местни агенции. От тази тенденция се възползват предимно имигранти от Източна Европа. „Временната заетост осигурява работни места за хора от различни етноси, включително и имигранти”, заяви датската Търговска камара.

[ Още ]

ЕК иска висока минимална заплата навсякъде в Европа

ЕК иска висока минимална заплата навсякъде в Европа

20 април 2012

Европейската комисия ще поиска въвеждането на минимална работна заплата в държавите като Германия, където тя не съществува, и увеличение на минималното месечно заплащане в страните, където то е твърде ниско, съобщава електронното издание EurActive.

[ Още ]

Испания търси аниматори в туризма

Испания търси аниматори в туризма

5 април 2012

Испания търси аниматори в туризма срещу заплащане от 700 до 900 евро месечно, съобщиха от Агенцията по заетостта. Обявата е публикувана в сайта www.az.government.bg/eures. Възможността не е само за лятото, а целогодишна, като наетите ще работят в хотели 3, 4 и 5 звезди с осигурена храна и жилище.

[ Още ]