Нова дума

„Учителят говори”, автор: Беинса Дуно

„Учителят говори”, автор: Беинса Дуно Фототипно издание на лекции на Петър Дънов. Книгата "Учителят говори" е съставена от Георги Радев (1900-1940) по редактирани от него избрани мисли от Словото на Учителя Беинса Дуно, подредени по теми. Текстът на новото издание на "Учителят говори" е възпроизведен по първото издание от 1939 г., като е приведен в съответствие със съвременните правоговорни и правописни изисквания на българския книжовен език. Ние поднасяме Словото на Учителя на всички братя, чиито души са затрогнати от Любовта, чийто дух се радва на пълна свобода. Защото само онзи, казва Учителя, чиято душа е затрогната от Любовта, живее. Само онзи, чийто разум е озарен от знанието, носи светлина. И само онзи, чийто дух се радва на съвършена свобода, може да се нарече истински човек и брат на човечеството.

[ Още ]

„Как да придобием самоувереност и да влияем на другите чрез изкуството да говорим пред публика”, автор: Дейл Карнеги

„Как да придобием самоувереност и да влияем на другите чрез изкуството да говорим пред публика”, автор: Дейл Карнеги Това е книга за всички, които искат да се самоусъвършенстват. На всяка страница авторът показва как техниките, които могат да ви помогнат, когато говорите пред публика ще ви бъдат полезни и във всяка фаза на живота. Ето и някои от разделите: - Да придобием смелост и самообладание. - Самоувереност чрез подготовка. - Усъвършенстване на паметта - Основните елементи на успешното слово

[ Още ]

„Поручик Бенц”, автор: Димитър Димов

„Поручик Бенц”, автор: Димитър Димов Класическите произведения на българската литература са слънчевите стълбове, крепящи националното ни самосъзнание. Те са кристалните мостове на възторга, по които Отечеството ще премине през огън и страдание и ще пребъде в третото хилядолетие. Издателство "Захарий Стоянов" предлага специална поредица - най-доброто от високата българска класика. Всеки том е придружен от статии, анализиращи от различни гледни точки творчеството на българските класици. Романът е първата голяма творба на Димитър Димов. "Поручик Бенц" е спор с живота - за любовта, за смъртта, за мрачното и опияняващо страдание, за силата на страстта. Статиите, анализиращи романа и творчеството на автора са от П. Зарев, Т. Жечев, Л. Георгиев.

[ Още ]

„Стъклен дом: време за истина – сезон 2”, aвтор: Ваня Щерева

„Стъклен дом: време за истина – сезон 2”, aвтор: Ваня Щерева Някой тропаше по вратата. Камен се събуди внезапно. Даже точно навреме. Не, не беше приказка. Беше кошмар. Кошмарът ли трябваше да продължи? Помисли си три неща. Боряна. Боряна. Боряна. После още едно – Димитър. Димитър? И после в главата му изплува кръвта от съня. Знаеше, беше чел веднъж в съновника, това всеки го знае, кръвта значи истина. Червеното значи истина. Време за истина? Примлясна няколко пъти. Устата му беше суха. Залепнала. Дъхът му – некрасив. Десети ден вече дъхът му беше точно такъв на събуждане. Нищо красиво нямаше в тази хотелска стая. Нищо красиво нямаше и в живота му извън нея. С изключение на едно нещо с име Боряна. Но него вече го беше изгубил. Така че, беше му все едно... Още десет смърти би понесъл по-лесно. В още десет смърти би казал финални думи. Сега нямаше какво да каже. Един призрак премина през приемната. Без да погледне никого. Остави смут след себе си. И тишина. Само един къс звук, повторен три пъти в ритъм, наруши тази тишина. Ставрев плюеше в пазвата си. Трябваше да слуша повече Ваня. И нейната интуиция. А Боряна трябваше да слуша себе си. Вина и любов, като две сиамски близначки дърпаха косата й от двете страни. Камен искаше от нея да реши. Сега. Боряна се колебаеше. С този избор нямаше как да се справи.

[ Още ]

„Клетъчно пробуждане”, aвтор: Барбара Рен

„Клетъчно пробуждане”, aвтор: Барбара Рен Как тялото задържа и създава светлина? Въз основа на дългогодишната си практика Барбара Рен споделя едно ново виждане за човешкото тяло и лечебния процес. Тя посочва, че всеки притежава потенциал да се излекува и този потенциал е свързан със ставащото в тялото на клетъчно равнище. Книгата представя подход, с помощта на който клетките ще се пробудят и ще бъдете в хармония с универсалната мъдрост. Когато осъществите връзка с универсалните енергии, вие задълбочавате и връзката с вашата истинска същност, а вътрешното знание води до решение на всеки проблем. Посланието на Барбара Рен към читателя е той да поеме отговорността за собствения си живот, за да се радва на здраве, щастие и свобода. Ако здравословното ви състояние не е добро, тази книга ще ви дари с разбиране за себе си, което ще ви помогне да намерите изцеление. Ако се радвате на добро здраве, ще обогатите съзнанието си и ще станете по-силни.

[ Още ]