Нова дума

“Книга на щастието”, aвтор: Сабине Асгодом

“Книга на щастието”, aвтор: Сабине Асгодом Тази книга е прекрасно четиво, което ще замести най-добрия ви приятел в трудни часове, ще ви върне вярата в себе си и ще ви накара да се усмихнете на живота. Открийте потенциала на щастливеца в себе си с 24 ключа за успех, пари и здраве! Само вие знаете какво означава щастието за вас самите: в професията, в семейството, в обществото. Съберете кураж и посегнете към звездите! Следвайте копнежа си и развийте стратегии за постигане на целите си. Сабине Асгодом е един от най-популярните мениджмънт-консултанти и се нарежда сред първите 12 най-успешни мениджъра в Германия.

[ Още ]

“Отплавайте в света на мечтите”, aвтор: Карън Мерингер

“Отплавайте в света на мечтите”, aвтор: Карън Мерингер Осем стъпки за пълноценен живот. Книгата ни повежда на едно удивително пътешествие в света на мечтите, достъпен за всеки, който има смелост да го потърси. Позовавайки се на мъдростта на редица известни духовни учители, както и на своя собствен житейски опит, Карън Мерингер ни показва как да заживеем по-пълноценен и радостен живот сега, а не в някакво утопично бъдеще. Всеки отлага щастието, докато не намери желаната работа, не купи мечтания дом или не срещне правилния човек. Но и тогава не откриваме очакваното удовлетворение. А един ден, обръщайки се назад, вглеждайки се честно в живота си, се питаме горчиво: Какво направих с мечтите си? Защо забравих да бъда щастлив? Спомняме си за всички пропуснати мигове на радост, пропилени възможности и неосъществени копнежи и с тъга осъзнаваме: Пропилях дните си. Авторката използва красивата метафора за съществуванието ни като за едно пътешествие през морето на живота, където има всичко: приливи и отливи, безметежно спокойствие и силно вълнение, страшни бури и безбрежни широти. Важното е да не изпускаме руля на съдбата си и да следваме своята посока, за да не ставаме играчка на капризите на времето и вятъра на промените.

[ Още ]

„Мармалад или модерна теория на вероятните връзки”, автор: Мариан Кийс

„Мармалад или модерна теория на вероятните връзки”, автор: Мариан Кийс Беше първи юни, ведра юнска вечер. Летях над улиците и къщите на Дъблин и най-после ето ме тук. Влизам през покрива. През капандурата се спускам във всекидневната и веднага отгатвам, че в къщата живее жена. Обзавеждането е женствено – покривки в пастелни цветове върху канапето, ей такива неща. Две саксии с цветя. И двете живи. Скромен по размер телевизор. Както изглежда, пристигнал съм по средата на някакво празненство. Неколцина стоят неловко в кръг, отпиват от чаши с шампанско и се преструват, че се смеят на казаното от останалите. Различната им възраст и пол подсказват, че това е семейна сбирка. Изобилства с честитки по случай рожден ден. Захвърлена опаковъчна хартия. Подаръци. Подкани да тръгват към ресторанта. Жаден за информация, чета картичките. Адресирани са до някоя си на име Кейти и по всичко личи, че тя чества 40-ия си рожден ден. Не бих казал, че има кой знае какво за празнуване, но както казват, всякакви ги има. Откривам Кейти. Изглежда доста по-млада от 40, но 40 са новите 20, доколкото съм чувал. Тя е възвисока, тъмнокоса и едрогърда и смело прави всичко по силите си да стои изправена на чифт ботуши до коленете с токове като колове на ограда. Енергийното й поле е приятно. Трепти от умерена топлота досущ като недотам секси учителка в основното училище. (Въпреки че всъщност не това е професията й. Зная го, понеже ми е известно ужасно много.)

[ Още ]