Нова дума

„Уроци по гадаене”, aвтор: Наина Владимирова

„Уроци по гадаене”, aвтор: Наина Владимирова В тази книга са описани различни видове гадаене: книга на съдбата; с карти - индийски карти, гадаене с обикновени карти, подреждане по "три", подреждане по "тринадесет", бързо циганско гадаене, гадаене за изпълнение на желание; с руни, старинно таро, руско таро, индийски карти Ленорман, кръг-оракул и показващият пръст.

[ Още ]

„Реални решения за работещи майки”, Aвтор: Кейти Aйpланд

„Реални решения за работещи майки”, Aвтор: Кейти Aйpланд Bие сте майка, кoетo значи, че мoже би се чувствате пpетoваpена и недooценена. Имате нужда oт пoмoщ. Имате нужда oт pеални pешения… и тo на мига! Кейти Aйpланд oбщува с майки всеки ден: пo Интеpнет, в магазина, в цъpквата, на лектopски сбиpки и чpез уебсайта на кoмпанията си. Tя се сpеща с истински жени, кoитo се бopят да балансиpат oтгoвopнoстите на бpака, oтглежданетo на децата и дoмакинствoтo с изгpажданетo на каpиеpа и все пак намиpат вpеме да се пoгpижат и за себе си. Спopед Калифopнийския унивеpситет (UСLА) Кейти Aйpланд е сpед десетте най-активни пoбopници за здpаветo на жените в Aмеpика. Tя е главен дизайнеp и изпълнителен диpектop на “Кейти Aйpланд Уъpлдуайд” (KIWW), чиятo мисия се състoи в намиpане на pешения за семействoтo, oсoбенo за pабoтещи майки. Самата тя твъpди: Bсички майки pабoтят, независимo дали им плащат за тoва или не. “Aз oбичам Кейти. Tя е бpилянтна. Hай-нoвата й книга пoмага на майки и баби и на всички лидеpи! Mайките си oстават майки цял живoт. Дoбpoтата на Кейти не бива да се възпpиема катo слабoст. Hейната сила и мъдpoст пoмагат за pазpешаванетo на всеки пpoблем.” Елизабет Tейлъp Книгата “Pеални pешения за pабoтещи майки” е изpаз на любимата максима на Кейти: Bсичкo мoже да се пoстигне, пpoстo не наведнъж.

[ Още ]

„Женското здраве”, aвтор: Мария Якобсон

„Женското здраве”, aвтор: Мария Якобсон В тази книга се набляга на три женски заболявания – миома, ендометриоза, мастопатия. Излага се не само професионалната гледна точка на автора, но и на нейни авторитетни колеги. Описани са най-добрите начини за профилактика, традиционните, както и всички съществуващи алтернативни методи на лечение. Представен е пълен обем съвременна информация за дадените заболявания: симптоматика и диагностика, планиране и протичане на бременността при подобни заболявания, най-ефективните начини за профилактика, апитерапия, хирудотерапия, фитотерапия.

[ Още ]

„Тялото ти казва всичко”, автор: Лидия Астахова

„Тялото ти казва всичко”, автор: Лидия Астахова Всеки човек трябва да следи за външността си и това е безспорен факт. В това понятие влизат не само използването на козметични и парфюмерийни средства, но и умението да се съди по външността за състоянието на собственото здраве. По това как изглеждат косата ви, очите ви, ноктите ви, кожата ви вие винаги можете да определите дали всичко при вас е наред или в организма ви има някакви нарушения. Своевременният преглед при лекар ще ви помогне да предотвратите заболяване или да го излекувате в ранен етап. На състоянието на здравето влияе и настроението. Веселите, жизнерадостните хора боледуват значително по-рядко от сърдитковците и завистниците. Гледайте колкото може по-оптимистично на живота и тогава никаква болест няма да ви хване.

[ Още ]

„Как да градим пълноценни отношения”, автор: Дейл Карнеги

„Как да градим пълноценни отношения”, автор: Дейл Карнеги Някои хора са толкова магнетични, слънчеви, лъчезарни и приветливи, че никога не им се налага да си пробиват път или дори да искат да ги пуснат някъде. Другите просто разтварят вратите си пред тях и ги канят да влязат. Самото им присъствие има неуловимо въздействие, което е приятно и успокояващо. Те знаят как да убеждават почти без да са произнесли и дума. Харесвани са в работата и сред обществото, а кариерите им бързо се движат напред. Такива личности притежават магия, от която е трудно да се отскубнете. У тях има нещо, което не ви позволява дори да ги смъмрите. То ви привлича към магнетичната им индивидуалност и независимо колко сте заети или угрижени в момента, или колко мразите да ви прекъсват, ви подтиква да искате да общувате с тях. Не бихте ли искали и вие да сте едни от тези магнетични хора? Можете да го направите. Личният магнетизъм не е непременно вроден. Всеки, който истински желае, може да развие у себе си приветлива, сърдечна, усмихната индивидуалност – стига да овладее техниките, които допринасят за изграждане на подобен образ. Има хора, които са естествено магнетични, но когато анализираме техния характер, ще открием, че те притежават определени качества, на които всички ние инстинктивно се възхищаваме, качества, привличащи всяко човешко същество, сред които са щедрост, великодушие, приветливост, човеколюбие, широк поглед върху живота, услужливост, оптимизъм.

[ Още ]