Нова дума

„Как да сме здрави и енергични”, aвтор: д-р Джоузеф Мърфи

„Как да сме здрави и енергични”, aвтор: д-р Джоузеф Мърфи Доброто здраве е предпоставка за щастлив живот. Още от древността хората са се стремили към идеалното равновесие: здрав дух в здраво тяло. Положете основите на вашето здраве така, както подхождате към всяко важно нещо – като проучите състоянието си, а ако има проблем, – като изберете най-разумния метод за лечение. В настоящата си книга доктор Мърфи предлага следната рецепта за здраве и вечна младост: „Животът за вас трябва да е безконечна радост и наслада. Младостта и радостта са синоними. Ако не се радваме на живота, ако не погледнем на работата си като на особена привилегия и дар, ние преждевременно ще остареем.” Тайната на доброто здраве е скрита в самите нас. “Събудете се и живейте! Никому не е писано да бъде нещастен, да се тревожи, да живее в бедност, да страда, да се чувства отхвърлен или по-низш. Висшата сила ни е дала способността да превъзмогнем бедите и да постигнем радост, хармония, здраве и благоденствие. Вие имате силата да обогатите живота си!” Това e философията на доктор Джоузеф Мърфи – един от великите писатели и лектори на XX век, значима фигура в модерната интерпретация на религиозни текстове.

[ Още ]

„Свобода от познатото”, aвтор: Джиду Кришнамурти

„Свобода от познатото”, aвтор: Джиду Кришнамурти Свобода от познатото представя завладяващата философия на Джиду Кришнамурти и е определяна като „златна сбирка“ на неговите идеи. Светът ни, изпълнен с насилие и нещастие, трябва да бъде променен. Но как е възможно да се постигне? Кришнамурти е категоричен, че не възнамерява да ни поднася истината на сребърен поднос. Вместо това дискутира проблемите и очаква да бъдем активни, да излезем от „пашкула“ на познатото. Само така можем да постигнем промяна в себе си, а тя е единственият път към глобалната промяна в мисленето и поведението на човечеството. Кришнамурти: „Случвало ли ви се е някога да се запитате, докато вървите по мръсната улица, когато седите в автобуса, когато сте на почивка на морския бряг или вървите в гората сред дървета, птици, потоци и диви животни, да се замислите... защо сърцата ни са толкова пусти?“

[ Още ]

„Collins: нидерландски разговорник с речник”

„Collins: нидерландски разговорник с речник” Желаете ли да проговорите чужд език веднага? Световноизвестните разговорници на Collins са идеални за незабавно заучаване на всички полезни фрази, за усъвършенстване на произношението и слушането с разбиране. Аудиофайловете с оригинални произношения на езика, които може да свалите от интернет, ви дават увереност при общуването, защото създават спокойствието, че водите пълноценен разговор с приятели и бизнес партньори в чужбина. • Повече от 70 тематично подредени раздела • Практически съвети за вашето пътуване • Информация за културните особености • Подробно меню с типични местни ястия • Двупосочен речник, съдържащ 3000 думи

[ Още ]

„Българско-шведски разговорник”, aвтор: Румяна Любенова

„Българско-шведски разговорник”, aвтор: Румяна Любенова Настоящият разговорник е полезен за туристите и пътуващите в Швеция. Съдържа: • най-употребяваните думи и изрази; • всички основни теми от бита; • богат речник след всяка тема.

[ Още ]

„Българско-датски разговорник”

„Българско-датски разговорник” „Българско-датски разговорник” е адресиран към всички, на които предстои да посетят Дания, независимо дали отиват на гости, на екскурзия, на почивка или по работа. Разговорникът ви предлага: • практично и удобно структуриране на темите и разделите; • прецизен подбор на думите и фразите, направен според честотата на употребата и полезността им; • формулиране на въпросите и отговорите така, че да съумеете сами и с лекота да построите фразата, от която се нуждаете в конкретната ситуация; • възможност не само да си служите с езика,но и неусетно да го усвоявате и много полезна информация за страната и вашето пътуване и престой, която ще ви помогне да не се чувствате чужденец извън България.

[ Още ]