Нова дума

"Кафе оракул", автор: Стейси Демарко

"Кафе оракул", автор: Стейси Демарко Наръчник за гледане на кафе В живота на всеки човек има моменти, когато се нуждае от съвет или насока за бъдещето. Сега е достатъчно да изпиете чаша кафе и да имате подръка наръчника за гледане на кафе на Стейси Демарко, за да можете да разчетете знаците на съдбата и сами да откриете отговорите. Наръчникът за гледане на кафе на Стейси Демарко дава възможност човек сам да открие отговорите, като представя древната техника за гледане на кафе, както и списък на символите, чрез които правилно да изтълкува видяното. Авторката има гръцки корени и може би затова пише книга за гледане на кафе, изкуство, което макар и много популярно на Балканите, е малко познато на Запад. Тя съчетава знанието на поколения гледачки на кафе, от чиято линия произхожда, със собствените си прозрения в тази област. За да осъвремени и направи широко достъпно изкуството за гледане на кафе, Стейси Демарко включва възможността да гадаеш не само по саморъчно приготвено турско кафе, но по такова приготвено от кафе машини и кафеварки, купено от кафенето или от автомата, в това число капучино, лате, еспресо, мокачино и др. "Никой не ще разбере Истината, докато не отпие от пенливата благодат на кафето". Шейх Абд ал Кадир (1808-1883 г.), алжирски учен, пълководец и поет

[ Още ]

"Във вихъра на двайсетте", автор: Софи Кинсела

"Във вихъра на двайсетте", автор: Софи Кинсела Лара винаги е била с развинтено въображение. Сега обаче започва да се чуди дали не се побърква. На нормалните двайсет и няколко годишни момичета не им се явяват духове! Но напълно необяснимо пред Лара в образа на нахакано, властно момиче се появява току-що починалата ѝ пралеля Сейди. Тя отправя към нея последната си молба: Да намери изчезналата ѝ огърлица, без която не може да си отиде! Лара и без това си има достатъчно свои проблеми. Новосъздадената ѝ компания е на път да фалира. Най-добрата ѝ приятелка и бизнес партньорка е избягала в Гоа. А самата тя е изоставена от любовта на живота си... Колкото повече време прекарва със Сейди, толкова по-вълнуващ става животът на Лара и скоро той се превръща в интригуващо романтично приключение. Възможно ли е призракът на Сейди да й посочи решенията на нейните проблеми? И могат ли две момичета от различни епохи да научат по нещо една от друга? Софи Кинсела е № 1 в световния чиклит. Авторка е на бестселърите "Можеш ли да пазиш тайна", "Повелителката на метлата", "Пожелай ми слънчогледи" и на култовата поредица за Беки Б.

[ Още ]

"Нежни сърца", автор: Шарлот Вейл Алан

"Нежни сърца", автор: Шарлот Вейл Алан Бляскавият свят на филмовата индустрия и раздаването на наградите "Оскар" са само фон на една вълнуваща човешка история. Лусинда Хънтър, известна авторка на филмови сценарии и популярна кинокритичка, е израснала в сянката на майка си - прочута филмова звезда. След като открива истината за загадъчния си баща, тя решава да се свърже с неговите родственици... и попада във водовъртежа на сложни на сложни семейни конфликти, подхранвани от събития в миналото. Ежедневието й е изпълнено и с грижи за малкия Джейсън, когато тя е взела под крилото си. Малчуганът проявява нетипични за възрастта си способности, започва да води рубрика за кинокритика под псевдонима Супербой и скоро става любимец на всички читатели. Неочаквано живота на Лусинда се появява ново предизвикателство - доктор Илай Картър. Тя се смущава от привличането, което изпитва към него, тъй като от деветнайсетгодишна не е имала връзка с мъж. Тъкмо когато започва да си мисли, че съдбата й дава нов шанс, настъпват трагичните събития, разтърсили цяла Америка. Но за любовта няма прегради.

[ Още ]

"Богати и безмилостни", автор: Тили Багшоу

"Богати и безмилостни", автор: Тили Багшоу Бившата манекенка Скарлет Дръмонд Мъри е красива също като диамантите, на които е посветила живота си. Тя се опитва да постигне макар и малка промяна към добро в света на корупцията и алчността. Между Лондон и Бевърли Хилс, Ню Йорк и Русия, Африка и Шотландия, тя среща безмилостни противници - съмнителни търговци на диаманти и антураж от поразително красиви жени. Всеки е готов да продаде душата си и да пожертва всичко в преследването на единствения, изплъзващ се, съвършен камък – независимо от цената. Дали Скарлет също ще бъде изкушена от този блясък? Ще запази ли хладнокръвие – и принципите си – и ще стигне ли до върха, без да загуби сърцето и бизнеса си? „Секси, скандална, блестяща” „Дейли Експрес” „Блясък и скандали, истински скъпоценен камък” „Прима” „Забележителни жени, сексапилни мъже и безжалостни сделки.” „Глос”

[ Още ]

„Чупливи неща”, автор: Нийл Геймън

„Чупливи неща”, автор: Нийл Геймън Тази книга е дар от чудеса – със сигурност ще ви омагьоса и ще докосне сърцето ви! В един старинен шотландски замък Шадоу се озовава в капана на смъртоносна битка с чудовища…Месеците от годината са се събрали около огъня да си разказват истории… В една странно променена викторианска Англия един велик детектив трябва да открие убиеца на личност с кралска кръв… Те са яли всичко, което може да се яде. С едно изключение… В тази шеметна нова колекция от повече от двадесет и пет разказа, включително новела с участието на героя от шедьовъра “Американски богове”, създателят на световни бестселъри Нийл Геймън картографира терена между живота и смъртта, между възприятието и реалността, между мрака и светлината. Нийл Геймън е един от най-самобитните литературни артисти на нашето време.

[ Още ]