Нова дума

Играят „Направихте ме на луд“ в Мадрид

Играят „Направихте ме на луд“ в Мадрид

22 януари 2023

Руслан Мъйнов, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Тихомир Благоев и Кирил Ефремов идват в Мадрид с представлението „Направихте ме на луд“. Театралната комик-терапия с хумор, музика и песни на режисьора Богдан Петканин ще бъде на 18 март (събота) от 19 ч. в Teatro Goya Multiespacio (адрес: c/ Sepúlveda, 3-5, 28011 Madrid). В „Ко’Мик театрална терапия“ ще видите миниатюри от „Сляпата любов“, „Той пропя“, „Половин жена“, „Тя пропя“, „Фокусите на фокусника“, „Тя му дойде“, „Война и мир“, „Стар струг за млада гайка“.

[ Още ]

България отново участва на FITUR в Мадрид

България отново участва на FITUR в Мадрид

18 януари 2023

Министерството на туризма участва, представяйки България, в едно от ключовите международни изложения в туризма и най-голямото на пазар Испания – изложението FITUR в Мадрид. То е първото за календарната година, провежда се в периода 18-22 януари 2023 г. и е предназначено както за професионалисти, така и за широката публика, с присъствието на редица политически фигури и министри на туризма. От българска страна на изложението участва българска делегация, водена от заместник-министър Ирена Георгиева.

[ Още ]

Внесоха петицията за електронно гласуване

Внесоха петицията за електронно гласуване

16 ноември 2022

Петицията за електронно гласуване на българите, подкрепена от 2750 подписа, бе внесена в три български институции от председателя на инициативния комитет за електронно гласуване Иванка Иванова.

[ Още ]

Виктор Калев играе „Грамофонът“ в Салоу

Виктор Калев играе „Грамофонът“ в Салоу

15 ноември 2022

Автобиогра- фичният концерт-спектакъл на Виктор Калев – “Грамофонът” ще бъде представен на 3 декември 2022 г. (събота) от 19.00 ч. на сцената на Teatro – TAS в Салоу (адрес: Carrer de l'Advocat Gallego, 2 – Salou). В продължение на повече от два часа талантливият актьор ще накара публиката да се смее с ...

[ Още ]

Българин уби жена си и детето си в Мостолес

Българин уби жена си и детето си в Мостолес

7 ноември 2022

39-годишен българин е наръгал смъртоносно с нож 29-годишната си съпруга и 6-годишната си дъщеря, съобщиха от Agencia de Seguridad y Emergencias Madrid 112. Кървавото деяние е станало снощи в семейното жилище, намиращо се на Avenida Olímpica, 20 в южния мадридски град Мостолес. След двойното престъпление мъжът е опитал да посегне на живота си, като се е намушкал няколко пъти в гърдите, шията и краката.

[ Още ]