Нова дума

България спира полетите от и до Испания

zoom България спира полетите от и до Испания

15 март 2020

От 24:00 ч. българско време във вторник – 17 март, у нас се въвеждат ограничения за полети, както Испания, така и от Италия, Иран, Китай и Южна Корея. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков на брифинг в МС при представянето на предприетите към момента мерки в транспортния сектор, във връзка с извънредното положение.

„Даваме възможност на нашите сънародници в понеделник и вторник да се приберат, с ясното съзнание, че всички пристигащи ще бъдат поставени под карантина. След този период, с България ер сме създали организация да се осигурят, при необходимост, полети до Италия и Испания, ако има наши сънародници, които желаят да се приберат”, каза още министърът. Росен Желязков призова всички български граждани, които планират да пътуват с леки автомобили до европейски държави, да не го правят, тъй като може да имат сериозни затруднения с придвижването, поради наложените ограничени в отделните държави.

Припомняме, че на 13 март Министерството на външните работи обяви, че по решение на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса всички български граждани, които пристигат у нас от определените за рискови държави – Италия, Испания, Иран, Република Корея, Китай, биват поставяни под 14-дневна карантина и нямат право да излизат.

Желязков увери, че страната ще гарантира преминаването на стоки през територията й и посочи, че тирове ще бъдат конвоирани на групи от граница до граница. По отношение на железопътния транспорт не се предвиждат ограничения.

Сподели в:  facebook twitter google+
Коментирай

Коментари: